Pretraga

‘Obrazovne vertikale’ Dubrovnika među pet najboljih na svijetu

A- A+


Izdvojeni članak

Studiranje u Dubrovniku

Projekt grada Dubrovnika ‘Obrazovne vertikale’ mogao bi biti najdomišljatiji projekt na svijetu po izboru The Financial Timesa. Taj časopis je izvijestio grad Dubrovnik kako su ‘Obrazovnim vertikalama’ ušli u finale natječaja ‘Urbane ideje u akciji: nagrađivanje domišljatih projekata’ te su jedan od pet najboljih nominiranih projekata u cijelom svijetu.

‘Obrazovne vertikale’ je projekt koji uključuje MENSA NTC program u vrtićima, što se objašnjava posebnim načinom učenja u predškolskom odgoju. MENSA NTC sustav je usmjeren razvoju kognitivnih sposobnosti djece, jer je ustanovljeno da mozak uspostavlja uspostavlja 75 posto svih neuronskih sinapsi do dobi od 7 godina, a od toga 50 posto nastane već do dobi od 5 godina.

Također je u dubrovnički projekt uključen program produljenog boravka učenika u školama zajedno s asistentima, te stipendiranje i subvencioniranje kreditiranja visokog obrazovanja za studente.

Najbolji projekt, koji će biti proglašen u New Yorku 5. Prosinca osvojit će nagradu koja će ga promovirati na najbolji način. Financial Times će nagraditi prvi projekt globalnom promidžbenom kampanjom kroz svoja izdanja, ali i brendiranjem projekta imenom grada u kojemu je pokrenut.

Istraživači Financial Timesa posjetili su dubrovačke vrtiće i škole i analizirali informacije o provedbi ‘Obrazovne vertikale’, te na temelju analize uvrstili ovaj jedinstveni projekt u jedan od pet najboljih na svijetu.

‘Obrazovne vertikale’ Dubrovnika među pet najboljih na svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap