Pretraga

Od lipnja u Hrvatskoj koncerti bez mjera? Ministrica odgovorila što će biti s mladima koji nisu cijepljeni

A- A+

Ovih dana naveliko se u javnom prostoru govori o održavanju koncerata bez epidemioloških mjera. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek danas je izjavila kako će koncerti bez epidemioloških mjera ovisiti o tome koliki će postotak građana biti cijepljen. Odgovorila je i na pitanje što će biti s mlađima koji žele sudjelovati na njima, a nisu cijepljeni.

pixabay.com

Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek, gostovala je jutros u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog. Izjavila je kako bez visoke procijepljenosti neće biti moguće popustiti trenutno važeće epidemiološke mjere, ali da se odvijaju pripremne radne za to.

Održavanje koncerata ovisi o tome koliko se građana cijepi

Govorila je i o održavanju koncerata i kazala da testiranje koje je napravljeno u Barceloni i Liverpoolu funkcionira i u Hrvatskoj.

– Cijelo vrijeme smo u kontaktu s kolegama u inozemstvu i pratimo što se događa. Za razliku od njih, mi u Hrvatskoj odlučili smo se cijelo vrijeme držati kulturu otvorenom. Kazališta, kina i koncertne dvorane smjele su raditi, ali za premali broj da bi to bilo komercijalno održivo, odnosno da bi mogli pokriti troškove, rekla je Obuljen Koržinek za HRT.

Na pitanje kada će se održati koncerti na kojima se neće trebati poštivati epidemiološke mjere, ministrica naglašava da to u prvom redu ovisi o tome koji će postotak građana biti cijepljen, ali da bi to moglo biti u lipnju.

Hoće li mlađi od 18 morati na testiranje prije koncerta?

Na tu temu govorilo se u emisiji i o mladima do 18 godina koji se ne cijepe. Pitanje za ministricu bilo je očekuje li se da će oni uz kartu za koncert morati platiti i testiranje. Obuljen Koržinek istaknula je da neke države primjenjuju brze antigenske testove, za koje kaže da nisu toliko skupi kao PCR testovi.

– O tome ćemo razgovarati s organizatorima. Ako je potrebno ‘na licu mjesta’ osigurati određeni broj brzog antigenskog testiranja, onda ćemo tako dogovarati s organizatorom, rekla je Obuljen Koržinek za HRT.

Uz navedeno, izjavila je i da se razgovara o tome da se kina i kazalište otvore većem broju gledatelja nego što je bilo do sada, ali uz potvrdu o cijepljenju, testiranju ili bar da je osoba preboljela Covid, prenosi HRT.

Od lipnja u Hrvatskoj koncerti bez mjera? Ministrica odgovorila što će biti s mladima koji nisu cijepljeni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap