Pretraga

Od subote najavljene promjene i ukidanja tramvajskih linija

A- A+

Zagrepčani su sve nervozniji zbog ljetnog voznog reda ZET-a jer više vremena provode na stanicama čekajući tramvaje. Međutim, prorijeđeni vozni red nije jedina izmjena s kojom će se suočiti građani koji koriste javni prijevoz. Ispred nas je period obavljanja radova na tračnicama i prometnicama stoga se od subote neke tramvajske linije privremeno ukidaju, a druge mijenaju smjer.

srednja.hr

Svakog ljeta na zagrebačkim tračnicama i prometnicama obavljaju se radovi, zbog čega se već od subote 6. srpnja očekuju promjene u javnom prijevozu. Zbog mijenjanja tračnica, skretnica i popravaka na cestama, automobilski promet će teći suženim trakovima, a tramvajske linije će mijenajti smjer ili se privremeno ukinuti, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Kontrolori ZET-a sve više opraštaju švercerima

Izbjegavajte križanje Vukovarske i Držićeve

S obzirom da su tračnice i skretnice po Zagrebu istrošene, od subote 6. srpnja započinju radovi koji će uzrokovati promjene u ZET-ovom prijevozu. Zbog sigurnosnih mjera u obnavljanje započinje na jednom od najvećih križanja, točnije na raskrižju Vukovarske ulice i Držićeve avenije, a traje sve do 19. srpnja.

U spomenutom periodu tramvaji neće voziti od Zapruđa do Vukovarske ulice kao i cijelom Vukovarskom ulicom od Savske do Držićeve. Tih 10-ak dana putnici će se prevoziti autobusima koji će prometovati suženim trakovima.

Izdvojeni članak

Kako kontrolori ZET-a krše zakon


Ulice u kojima su najavljeni radovi

Otežano će biti kretanje i u samom centru jer će radovi u sljedeća četiri mjeseca zahvatiti Vlašku i Cesarčevu ulicu. Naime, uređivat će se polupješačka zona, a ulice će biti popločane. Radnička cesta također će se preuređivati te je u planu njeno proširenje prema Domovinskom mostu.

Promjene tramvajskih linija

Tramvajska linija 13 se privremeno ukida, a tramvaji pod brojem 3,5, 6 i 7 vozit će izmijenjenim trasama:

  • Smjer linije 3: Ljubljanica – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Savišće

  • Smjer linije 5: Prečko – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Branimirova – Draškovićeva – Kneza Mislava – TŽK – Kvaternikov trg

  • Smjer linije 6: Črnomerec – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Žitnjak

  • Smjer linije 7: Dubrava – Šubićeva – Branimrova – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Avenija Dubrovnik – Zapruđe

Share via
Copy link
Powered by Social Snap