Pretraga

Od sutra u prodaji tramvajske karte za 4 kuna: Evo što trebate znati o njima

A- A+

Kako je i ranije najavljeno, prvim danom veljače u Zagrebu će za prvu zonu javnog prijevoza u opticaju biti polusatna karta. Riječ je o karti namijenjenoj za kraća putovanja u dnevnom prometu tramvajem, autobusom i uspinjačom, a moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i u vozilima po cijeni od četiri kune. 

Foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Izdvojeni članak

Novi projekt ZET-a: Uvodi se besplatan bežični internet u tramvaje

Kako bismo vas što bolje upoznali s novom tarifom tramvajske karte, kontaktirali smo Zagrebački električni tramvaj iz kojeg su nam pojasnili što je zapravo polusatna karta, na koje je sve načine i gdje možemo koristiti. 

Baš poput karte od 10 kuna, polusatna je karta upotrebljiva za sva sredstva javnog prijevoza koja se nalaze u prvoj zoni. Korisnici karte za četiri kune mogu se voziti tramvajem, uspinjačom ili pak autobusom uz mogućnost presjedanja. 

– Ukoliko se koristi papirnata karta, presjedanja su moguća u jednom smjeru, dok se uz elektronički oblik plaćanja prijevoza može prelaziti iz vozila u vozilo bez obzira na smjer vožnje, objašnjava nam Domagoj Zeba iz odjela odnosa s javnošću. 

Također, korisnici javnog prijevoza svoju ranije kupljenu vrijednosnu karticu mogu napuniti polusatnim kartama i nije potrebno za njih izdvajati novu karticu. No, putnici trebaju obratiti pozornost prilikom registracije na uređaj ranije, tako da prije prislanjanja odaberu kupnju karte za 30 minuta.   

Vjerojatno se svi pitaju što se dogodi u trenutku kada polusatna karta istekne svega nekoliko minuta, a baš u tom trenutku naiđe kontrola? Iz ZET-a nam kažu, nema milosti.

– Svaka karta vrijedi koliko vrijedi, isto je za polusatnu kartu i za kartu od sat i pol. Kada prođe valjanost plaćene vožnje potrebno je kupiti novu kartu, ističu iz odnosa s javnošću. 

Još uvijek nam nije poznato hoće li ovim putem doći i do pojeftinjenja standardne cijene mjesečnog pokaza u iznosu od 360 kuna, ali svakako svi koji kroz tjedan putuju na polusatnoj relaciji od kuće do posla mjesečno će zahvaljujući novim kartama, moći izdvojiti otprilike 160 kuna. 

Foto: ZET, službene stranice

Od sutra u prodaji tramvajske karte za 4 kuna: Evo što trebate znati o njima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap