Pretraga

Od veljače izmjene u ZET-u: Nove karte onemogućuju dvostruko poništavanje

A- A+

Građane i ostale posjetitelje koji se budu služili javnim prijevozom u Zagrebu od veljače očekuje novost – redizajnirane papirnate karte. Zahvaljujući izmjeni, jednom poništena karta više se neće moći ponovno koristiti te na taj način varati kontrolore ZET-a.

Foto: Srednja.hr

Zagrebački električni tramvaj najavio je kako od početka veljače u uporabu dolaze nove papirnate karte koje će onemogućavati krivotvorenje ili dvostruko poništavanje.

Izdvojeni članak

Pažnja pri kupovanju ZET-ovih pokaza: Mjesečne karte ne vrijede uvijek punih mjesec dana

– U odnosu na dosadašnje, smanjit će mogućnost krivotvorenja. Zaštitni hologram visokih sigurnosnih standarda više se neće protezati od ruba do ruba karte, nego će biti stiliziran u logo ZET-a. Manje upečatljiv bar kod ima dodatnu funkciju. Jednom prekontroliranu voznu kartu sustav će pamtiti i ona neće moći prolaziti kontrolu više puta. Prostor namijenjenom poništavanju bit će stiliziran na način da omogućuje jasan otisak uređaja, kao i da, sada nerijetke zlouporabe, budu uočljivije, napisali su na službenoj web stranici ZET-a.

Do promjene u cijenama karata neće doći, jedino se mijenja način poništavanja istih. Budući da su šverceri jako domišljati i maštoviti, više neće moći premazivati karte ljepilom ili prozirnim lakom za nokte te istu kartu više puta poništavati.

– Svim spomenutim mjerama, koje ocjenjujemo odgovornom upravljačkom politikom, ZET želi ravnomjerno raspodijeliti troškove prijevozne usluge na sve korisnike i posebno zaštititi one koji savjesno plaćaju uslugu kojom se koriste, poručili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

www.zet.hr

Copy link
Powered by Social Snap