Pretraga

Odgovor iz muškog kuta: Što im ne biste trebali govoriti

A- A+

Muškarci su puno manje osjetljivi na primjedbe koje im upućuju žene, nego što je obrnut slučaj. No, ipak neke stvari ne voli nitko čuti. Za razliku od djevojki, koje katkada radije vole da im prešutimo kritiku ili ih zavaramo komentarom, dečki ne vole čuti lažne komplimente. Nakon što su se djevojke hrvatske metropole izjasnile da ne vole prosto izražavanje, neukusne komentare na izgled te imperative ‘šuti’ ili ‘dosadna si’, što otprilike znači isto, soundset.hr proveo je anketu među Zagrepčanima, o tome što oni ne vole čuti od nježnijeg spola.

Primjedbe poput ‘predebela si’, ‘premršava si’, prosto izražavanje, a naravno i ‘boli me glava’ ili ‘propustila si priliku’, svakako treba izbjegavati želite li osvojiti Zagrepčanku. No, i djevojke bi trebale imati neke stvari na umu, žele li šarmirati suprotni spol. U anketi radija Soundset Plavog, dečki iz Zagreba otkrivaju što vole, a što mrze u retorici djevojaka.

Izdvojeni članak

Istraživanje: Što baš nikada ne smijete reći ženi

Unatoč tome što zasigurno postoje izjave koje bi trebalo izbjegavati, jedan od anketiranih ispitanika tvrdi ‘da mu nijedan kompliment upućen od suprotnog spola ne može dići živac, nego samo ego’. Na tom tragu odgovara još jedan dečko, koji kaže ‘da je sretan ako dobije ikakav kompliment’.

Bez obzira što su djevojke manje sklone obasipati dečke komplimentima neki dečki skloniji su ne dobiti nikakav, nego lažan.

– Nervira me kad mi kažu da imam lijepu liniju, a ja imam višak kila, komentira jedan nezadovoljnik. Drugi se pak nije mogao sjetiti kad je posljednji put dobio kompliment, iako je u vezi. Čudnih svata ima, pa je tako jedan ispitanik naglasio da ne voli kad mu cure kažu da je lijep. Nije se izjasnio koje komplimente voli dobivati od suprotnog spola.

Otprije je poznato da muškarci ne vole izjave poput ‘ja sam dobra sa svim mojim bivšima’, ‘mislim da ti je trbuščić presladak’, ‘najboljoj prijateljici sve govorim’, kao i pitanja kojima vas djevojke nastoje uhvatiti u zamku, poput ‘nije li moja prijateljica prezgodna?’, ‘što misliš kakva je naša budućnost?’. Kad ova pitanja nastupe, najvjerojatnije točan odgovor ne postoji, tako da ga treba diplomatski odgovoriti ili pokušati preskočiti.

Odgovor iz muškog kuta: Što im ne biste trebali govoriti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap