Pretraga

Odgovorite na našu anketu: Želite li najesen online nastavu?

A- A+

U našoj najnovijoj anketi pitamo vas želite li najesen nastavu online ili pak želite potpuni povratak na izravnu nastavu u školi. Kao odgovor u anketi ponuđena je i opcija mješovitog modela.

Foto: srednja.hr

Ovu nastavnu godinu učenici, pa i studenti, završili su online. Samo su učenici nižih razreda osnovne škole na samom kraju krenuli u školu i sjedili u školskim klupama.

Blaženka Divjak netom prije odlaska iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ostavila je novom ministru, Radovanu Fuchsu, Akcijski plan s tri moguća scenarija. Prvi scenarij je da se nastava pretežito odvija ‘uživo’, drugi scenarij uključuje Mješoviti model nastave, a zasniva se na kombinaciji nastave ‘uživo’ i nastave na daljinu, ali tako da svi imaju elemente e-učenja, a treća je mogućnost da se nastava pretežito provodi na daljinu, posredstvom tehnologije, uz mogućnosti vrednovanja na daljinu.

Novi ministar, pak, nije sklon lockdownu i moguće je da se od jeseni mjere primjenjuju lokalno, na primjer, da se zbog proboja virusa ili njegova jačanja na određenom području ne zatvaraju škole u cijeloj zemlji, nego, ovisno o procjeni epidemiologa, samoizolira određeni razred, školu u pojedinom gradu, taj grad ili cijelu županiju.

U našoj novoj anketi pitamo vas kakvu biste vi nastavu željeli najesen?