Pretraga

Odlična priprema za maturu iz PiG: Studenti prava objavljuju poučne videe i članke

A- A+

Studenti prava okupljeni u studentskoj udruzi Meritokrat pokrenuli su projekt Financijsko i pravno opismenjavanje koji putem edukativnih članaka i popratnih animiranih videa, na jednostavan i razumljiv način objašnjava pojmove iz područja prava i financija.

pixabay.com

Ideja projekta Financijsko i pravno opismenjavanje, ili skraćeno FIPO,  je da se svake godine obrađuje druga pravna, odnosno financijska grana, te se postepeno nadograđuje. U prvoj seriji članaka i edukativnih videa obrađuje se temelj svega – ustavno pravo.

Klikom do znanja

Izdvojeni članak

Pojavila se glasina da će studenti Prava zbog potresa akademsku godinu završiti online: Evo što kaže dekan

Projekt je pokrenut pod parolom Klikom do znanja, a do 22. lipnja će se svakog ponedjeljka objavljivati videi i članci koji obrađuju teme kao što su: referendum, Predsjednik, Vlada i Sabor Republike Hrvatske, Ustavni sud i brojne druge, a sve s ciljem da se širem građanstvu približe pravni i financijski pojmovi s kojima se susreću svakodnevno.

Prvi u nizu od sedam članaka i edukativnih videa pod nazivom “Što je to ustav?” dostupan je na web stranici, Facebook i YouTube profilu udruge gdje će biti moguće pronaći i svaki idući.

Namijenjeno svima

Projekt Financijsko i pravno opismenjavanje namijenjen je svakome. Sadržaj svakog članka i popratnog edukativnog videa jednako je pristupačan svim generacijama kako bi svaka zainteresirana osoba mogla nešto naučiti.

Upravo oko ideje projekta Financijsko i pravno opismenjavanje prije dvije godine osnovana je studentska udruga Meritokrat koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a iza svakog članka i videa stoje studenti i članovi udruge.

Meritokrat

Meritokrat je neprofitna studentska udruga osnovana 2018. godine inicijativom proaktivnih studenata prava s ciljem poticanja i razvijanja demokratsko političke kulture te solidarnosti, razvijanje svijesti i promicanje medijske pismenosti, zaštita ljudskih prava pružanjem besplatnog pravnog obrazovanja, organiziranje projekata, radionica te skupova s ciljem promicanja znanosti te doticaj s građanima putem internet medija. Udrugu, projekte i inicijative vode sami studenti motivirani idejom podizanja kvalitete. Udrugu čine studenti prava, ekonomije, FERa i drugih smjerova.

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap