Pretraga

Održan prvi kviz na Medicinskom fakultetu u Splitu: Možete li ga riješiti?

A- A+

Prošlu je srijedu na Medicinskom fakultetu u Splitu održan prvi kviz MEFST Quiz Night, a prema interesu bit će ih još. U jakoj konkurenciji natjecatelja 7 ekipa, koji su odgovarali na 50 pitanja iz područja medicine, dentalne medicine, farmacije i opće kulture, pobjedu je premoćno odnijela ekipa ”Grozdasta potajnica”, sastavljena od studenata 5. godine studija Medicine.

Za razliku od uobičajenih pub kviz formata, posebnost ovoga bila je u tome, što su svi sudionici bili s Medicinskog fakulteta, dok su unutar jednog tima, morali biti igrači s istog studijskog smjera.

Izdvojeni članak

Pokušajte riješiti pitanja s prvog gimnazijskog pub kviza održanog u Šibeniku

– Ovaj kviz organizirao sam kao jednu u nizu brojnih aktivnosti koje organizira Studentski zbor MEFST-a kako bi potakli kolege na bavljenje različitim vannastavnim aktivnostima.
U zadnje vrijeme kvizaška scena kako u Splitu, tako i ostatku Hrvatske, doživjela je puni zamah te se na brojnim lokacijama organiziraju kvizovi (opći, specijalizirani, timski, individualni) pa sam odlučilo napraviti jedan kviz koji će na zabavan i kompetitivan način omogućiti provjeru onog mukotrpno skupljenog znanja tijekom 5-6 godina studiranja.

Samim pitanjima i težinom kviza natjecatelji su bili zadovoljni te se nadam da će to pokazati dolaskom i na iduća izdanja MEFST Quiz Night-a, rekao nam je Stipe Mustapić, organizator, a inače i kviz entuzijast.

Među 50 pitanja, koja su postavljena na kvizu, Stipe nam je probrao njih 14, koji su tematski kombinacija medicine i opće kulture pa na ovoj poveznici provjerite, koliko ćete ih znati riješiti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap