Pretraga

Oduvijek ste htjeli na daske koje život znače? Popularni program HNK-a Ivana pl. Zajca upisuje učenike

A- A+

Nakon iznimnih rezultata polaznika prve generacije, Riječko kazalište mladih „Kamov”, a po programu HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Domom mladih u Rijeci, u novoj kazališnoj sezoni upisuje drugu generciju polaznika.

foto: Press

Ove sezone organizirane su dvije radionice: KamovKAZALIŠTE za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast te KamovPLES za djecu od 8 do 12 godina.

Izdvojeni članak

Istraživanje portala srednja.hr sa 800 maturanata o kazalištu i lektirama

Potrebno je ispuniti online prijavnicu na stranici Doma mladih gdje možete naći i dodatne informacije: http://dom-mladih.hr/kreativne-radionice/likovne-radionice-kreaktivne-radionice/

Audicija će se održati 21. rujna 2018. godine u Domu mladih: u 17 sati za KamovPLES i KamovKAZALIŠTE za učenice i učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole, dok će audicija za srednjoškolski uzrast  biti u 19:30 sati.

Program RKM „Kamov” u prošloj je sezoni ostvario vlastite produkcije poput predstave „Snježna bajka 2″, uspješnice koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 5.000 djece. Krajem sezone izvedena je završna produkcija, predstava „Čarobnjak iz Oza”, koja je pak postala pravi hit, a svoje mjesto na repertoaru pronaći će i u ovoj kazališnoj sezoni, već na samom njenom početku, 19. (u 12 i 19.30 sati) te 20. rujna (u 12 sati) u HKD-u na Sušaku.

Za polaznike su bili organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb, a bili su uključeni i u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca, kao i u u drugim. Mentori su im bili priznati umjetnici, njihovi „idoli” s kazališnih dasaka i malih ekrana.

foto: Press

Radionica KamovKAZALIŠTE, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava razvijanje vještina i proširivanje znanja o svim izvedbenim umjetnostima zastupljenima u Kazalištu (gluma, pjevanje i ples).Ove sezone polaznike očekuju još uzbudljivije radionice u većem prostoru Delte 5, mnoge kazališne predstave, putovanja, gostovanja i druge aktivnosti. Voditelj radionice je Igor Vlajnić, dirigent i svestrani umjetnik riječkog Kazališta s dugim stažem rada s djecom i mladima.

Radionica KamovPLES nudi osnove ritmike i klasičnog baleta, kao i osnove suvremenih plesnih tehnika. Cilj je djeci omogućiti stjecanje plesnih znanja i vještina uz razvoj glazbenog senzibiliteta kroz gestu. Voditelj radionice je Vitalij Klok, član baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca.

Oduvijek ste htjeli na daske koje život znače? Popularni program HNK-a Ivana pl. Zajca upisuje učenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap