Pretraga

Odvratno je što su sve pronašli na posuđenim knjigama

A- A+

Dva profesora belgijskog sveučilišta odlučili su svoje znanje o toksikologiji upotrijebiti na deset najposuđivanijih knjiga u knjižnici. Nevjerojatno je što su sve na njima uspjeli pronaći.

Jasno je da su knjige koje posuđujete u knjižnicama leglo prepuno bakterija, no jeste li svjesni kakve se sve vrste istih mogu pronaći na njim? Dva profesora s belgijskog sveučilišta odlučili su provjeriti kakve se sve bakterije nalaze na deset najpopularnijih knjiga u knjižnici u Antwerpenu.

Izdvojeni članak

Problemi koje samo ljubitelji knjiga razumiju

Svaku su knjigu podvrgli toskikološkom i bakteriološkom testu, a otkriveno je kako su knjige iz biblioteka zaraženije bakterijama nego što se dosad mislilo, piše Newsfeed time. Naime, profesori su otkrili kako se na svakoj knjizi nalaze tragovi kokaina, i to toliko da osoba koja dodiruje knjigu ne bi osjetila efekte droge, no testovi bi pokazali da je na nju pozitivna.

Prilično odvratna je i činjenica da su na bestseleru ‘Pedeset nijansi sive’ pronađeni tragovi herpesa. Ipak su napomenuli kako ne postoji opasnost da čitatelji tog erotskog romana stvarno dobiju herpes, jer količina nije baš tolika, no bizarno je da se ova bakterija našla baš na spomenutoj knjizi.

Odvratno je što su sve pronašli na posuđenim knjigama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap