Pretraga

Ogromna tuga u susjedstvu: U stravičnoj nesreći poginula trojica mladića

A- A+

Bosna i Hercegovina zavijena u crno. Trojica mladića u dobi od 19 do 22 godine sinoć su poginula kod mjesta nedaleko Zenice u stravičnoj prometnoj nesreći. Od njih se oprostila i škola iz mjesta iz kojeg dolaze.

svijeća

Foto: Pixabay

Jučer oko 22 sata, na magistrali u Jelinama nedaleko Zenice život su izgubila trojica mladića.

Naletjeli na teretno vozilo

Kako piše Dnevni avaz, Smrtno su stradali 22-godišnji Nermin Kamerić te 19-godišnji mladići Ajdin Tahić i Ajdin Grahić. S njima je u automobilu bio i četvrti mladić, 17-godišnji Nezir Memčić, koji je teško ozlijeđen i liječnici se trenutno bore za njegov život.

Do nesreće je, kako je objavilo Dnevni avaz, došlo u trenutku kada je vozač automobila krenuo pretjecati te prešao u suprotnu trak. Tu mu je iz suprotnog smjera naišlo teretno vozilo te je došlo do direktnog sudara.

‘Djeco naša, neka vam je vječni rahmet’

Osnovna škola Begov Han iz mjesta iz kojeg dolaze trojica mladića na društvenim se mrežama dirljivom objavom oprostila od torjice poginulih mladića.

– Između bajramskih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati vijesti o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Šta napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića? Kako izreći riječi utjehe vašim najmilijim, kako MAJKAMA koje su vas jutros trebale ispratiti na bajram-namaz sa vašim očevima, kako SESTRAMA koje su već bile pripremile bajramske košulje za svoju braću kad se grlo steglo, a jeza obuzima cijelo tijelo od same pomisli na to šta se dogodilo??? Trebat će dina i imana, kuveta i sabura, trebat će, trebat…Djeco naša, neka vam je vječni rahmet… Neka vas dragi Allah uvede u najljepše bašče Dženneta, spusti oprost na vaše duše, a vašim najmilijim neka podari dina i imana, kuveta i sabura da podnesu vaše preseljenje…Našem Neziru brz oporavak i da mu Allah dragi podari snagu, napisali su na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/osbegovhan/posts/4257192017680564

svijeća
Share via
Copy link
Powered by Social Snap