Pretraga

Oko MZO-a osvanule neugodne poruke ministrici Divjak: Šaljete mlade znanstvenike u Remetinec!

Prema posljednjim informacijama objavljenim u medijima, teorijski fizičar Boris Ivetić koji je posljednja dva mjeseca prosvjedovao ispred Ministarstva obrazovanja, nakon uhićenja u petak i dalje je u zatvoru u Remetincu. Deutsche Welle prekjučer je pak, neslužbeno doznao kako je Ivetić trebao biti podvrgnut i psihijatrijskom vještačenju, a jučer su se pak oko zgrade Ministarstva na Donjim Sveticama pojavile poruke upućene ministrici Blaženki Divjak.

Čitatelj portala srednja.hr

Detalji uhićenja fizičara ispred MZO-a: Pokušala mi je uzeti transparent, bila je jako bijesna

‘Ministrice, kako to pomažete mladim znanstvenicima? Šaljete ih u Remetinec!’ – sadržaj je to poruke otisnute na A4 papirima koji su jučer oko zgrade Ministarstva polijepljeni na parkirne stupiće, kao i drvored ispred MZO-a. Tijekom dana, svi su papiri s porukama ministrici uklonjeni.

Radi se o porukama koje se referiraju na prošlotjedno uhićenje teorijskog fizičara Borisa Ivetića, nakon navodnog verbalnog napada na ministricu Blaženku Divjak. Ivetić je novinarima Deutsche Wellea u petak netom prije uhićenja javio kako mu je ministrica osobno pokušala ukloniti prosvjedne transparente koje je postavio pred zgradu Ministarstva te da ga je optužila za verbalnu agresiju.

Iz Ministarstva su potom pozvali policiju, koja je Ivetića privela i odvela na Prekršajni sud, nakon čega je odveden u zatvor u Remetincu. Deutsche Welle prekjučer je, pak, neslužbeno doznao kako je Ivetić trebao biti podvrgnut i psihijatrijskom vještačenju.

Oko MZO-a osvanule neugodne poruke ministrici Divjak: Šaljete mlade znanstvenike u Remetinec!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap