Pretraga

Okupili se ljutiti roditelji zagrebačkih učenika: Grad nema ideju gdje će naša djeca na nastavu

Iako su od potresa prošla dva mjeseca, zagrebački učenici čije su škole razrušene još ne znaju kako će im izgledati iduća školska godina. Njihovi roditelji na Facebooku su se okupili u grupu ‘Zagrebačke škole oštećene u potresu‘, čija osnivačica Alice Jurak ističe da je neprihvatljivo da Grad do danas nije izašao ni s jednom informacijom gdje će, u koje škole i na koji način rasporediti tisuće učenika.

Oš Miroslava Krleže nakon potresa | foto: Alice Jurak

Puno je pitanja na koja mi, roditelji djece iz škola koje su neupotrebljive nakon potresa, nemamo odgovore, kaže Alice Jurak, majka dvoje djece koja pohađaju Osnovnu školu Miroslava Krleže.

Njihova škola najstarija je pučka škola u Zagrebu na hrvatskom jeziku, koja je 7. svibnja trebala obilježiti 190 godina svoga rada. Trebala, jer zbog oštećenja u potresu više nije upotrebljiva.

Ploča na ulazu u OŠ Miroslava Krleže | foto: Alice Jurak

– Naša škola je dobila žutu naljepnicu, neupotrebljiva je i rečeno nam je da najesen djeca neće moći pohađati svoju matičnu školu. Međutim, nikakvu drugu informaciju nemamo od Grada, iako je prošlo gotovo dva mjeseca od potresa.

Preko 400 roditelja: Želimo barem informacije

Jurak je, potresena činjenicom da ne zna kakva je sudbina njezine djece, pokrenula Facebook grupu ‘Zagrebačke škole oštećene u potresu‘, koja je u manje od 24 sata prikupila preko 400 roditelja.

– Ključna stvar je da se odluka o tome gdje će djeca ići u školu na jesen mora donijeti sada jer nema ni jednog parametra koji bi se promijenio u iduća dva – tri mjeseca. Ako bi se čekalo do 15. kolovoza, roditelje bi se stavilo pred gotov čin, ističe Jurak.

Gdje će najesen nekoliko tisuća učenika?

Napominje kako je potpuno neprihvatljivo je da Grad do danas nije izašao ni s jednom informacijom gdje će, u koje škole i na koji način rasporediti tisuće učenika.

– Ne znamo kakve će biti smjene, hoće li “gostujući” djeca imati školu samo popodne godinu dana ili duže, što je neprihvatljivo iz više aspekata. Nema ni jednog odgovora niti rješenja iz Grada kako će izgledati nastavak školovanja naše djece, kaže majka.

Namjera pokretanja grupe bila joj je, priča nam, da se roditelji lakše povežu i na jednom mjestu dijele informacije koje imaju.

– Nemamo informacije i krajnje je vrijeme da ih dobijemo, zaključuje Jurić.

Pogledajte kako nakon potresa izgleda OŠ Miroslava Krleže na zagrebačkom Kaptolu:

 

Okupili se ljutiti roditelji zagrebačkih učenika: Grad nema ideju gdje će naša djeca na nastavu
Copy link
Powered by Social Snap