Pretraga

Masovna okupljanja studenata tema i u Saboru: ‘Mladima, koje love po parkovima, dugujemo ispriku’

A- A+

Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika, Silvano Hrelja, danas se za saborskom govornicom osvrnuo na pitanje epidemioloških mjera. Tom prilikom govorio je i o mladima koji su se proteklog vikenda masovno okupljali na javnim površinama, poručivši im kako shvaća njihov bunt.

silvano hrelja

Screenshot: Facebook

– Ne možemo biti prepušteni odlukama nekolicine ljudi. Trebaju nam jasni brojevi, rokovi i granice, poručio je danas u Saboru zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika, Silvano Hrelja.

Govorio je o tome kako su bi brojevi zaraženih trebali biti ti koji diktiraju mjere i njihovo otpuštanje. Osvrnuo se i na činjenicu da stožer na svojim konferencijama ne želi konkretno odgovoriti na pitanja novinara o tome kada će se mjere mijenjati te istaknuo svoj stav kako nije ispravno uspoređivati naše mjere s mjerama drugih zemalja bez praćenja brojeva, što se ‘ne čini znanstvenim’.

Dio svog govora posvetio je mladima koji su se za vikend masovno okupili na parkiralištu Studentskog doma Stjepan Radić, na Jarunu i kod Hrvatskog narodnog kazališta.

Izdvojeni članak

Sudjelujte u anketi: Podržavate li masovna okupljanja mladih unatoč epidemiološkim mjerama?

– Bolesno je sve ovo. Malo od virusa, malo od čovjeka. A mladima koje love po parkovima jer ne mogu više biti bez kontakta i zabave, jer im je sve ovo besmisleno, jer žele živjeti život, jer ne žele gledati političare koji od sebe rade iznimke od pravila koja sami donose i stvaraju, jer im je dosta straha, tim mladima umjesto ukora dugujemo ispriku, istaknuo je Hrelja.

Dodaje, upravo će mladi ‘odraditi, odrobovati i platiti sve loše odluke osrednjih političara, malih ljudi i sitnih duša’.

– Ne navodim ih na loše, volim naše mlade, ali im kao jedan od starijih ovdje poručujem da ih jako dobro razumijem, zaključio je Hrelja.

Sudjelujte u anketi na ovu temu: