Pretraga

Oni su naši najbolji učenici: Poznati svi dobitnici Oskara znanja 2017.

A- A+

Kao i prethodnih i ove će godine najboljim srednjoškolcima i osnovcima biti dodijeljen Oskar znanja. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje učenicima koji su na državnim natjecanjima bili prvaci i/ili na međunarodnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta. Nagradu dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Foto: srednja.hr

Ovogodišnja dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 29. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Oskar znanja: ‘Znamo što jesmo, a samo naslućujemo što možemo biti’

Sljedeći dan, 30. lipnja 2017. godine u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 12 sati Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa. 

Osim učenicima, zahvalnice i plakete uručit će se i osobama koje su vrijedno radile s učenicima, njihovim mentorima.
Kao zanimljivost valja izdvojiti da skulpture Oskara znanja i ove godine izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom ‘August Šenoa’ iz Garešnice. 

Među učenicima koji su osvojili najviše Oskara znanja valja izdvojiti Adriana Bekera, učenika XV. gimnazije Zagreb, kojemu će ove godine biti dodijeljeno čak pet ovih nagrada. Ovaj zagrebačkim maturant izvrsne je rezultate ostvario na državnim natjecanjima iz Matematike i Informatike. Medalje je odnio i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Rusiji, Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Hong Kongu te matematičkom natjecanju Romanian Master u Bukureštu. Po četiri Oskara znanja idu u ruke Petra Nizića-Nikolca iz XV. gimnazije Zagreb, Ilije Srpka iz Prve gimnazije Varaždin, Marije Jarnjak iz II. gimnazije Zagreb i Luke Banovića iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića.

Liste svih dobitnika, kao i višestrukih dobitnika nagrade Oskar znanja u 2017. možete vidjeti u dokumentima u nastavku.

Državni_prvaci_2017 i dobitnici Oskara znanja by srednja.hr on Scribd

Međunarodna natjecanja_2017 i dobitnici Oskara znanja by srednja.hr on Scribd

Višestruki prvaci 2017 i dobitnici Oskara znanja by srednja.hr on Scribd

Share via
Copy link
Powered by Social Snap