Pretraga

Online predstavljanje škola: Predstavljamo naš novi projekt koji će olakšati odabir tisućama učenika

A- A+

Uvjeti u kojima smo se našli na neko vrijeme su nas odvojili od vanjskog svijeta i prebacili u onaj virtualni. Budući da se to događa baš u vrijeme kada učenici odabiru svoje buduće škole, odlučili smo u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija pokrenuti projekt koji će pomoći svima koji se nalaze na tom obrazovnom životnom raskrižju. Predstavljamo vam projekt Online predstavljanje škola, naš novi sustav u kojem jednostavno možete dobiti sve informacije koje vas zanimaju o školi koju želite upisati!

Projekt smo pokrenuli u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Proljeće je svake godine za neke učenike dijelom rezervirano za odabir i informiranje o školi koju žele upisati. U normalnim uvjetima, učenici tada mogu posjetiti željene škole na njihovim danima otvorenih vrata ili posebnim događajima organiziranim baš za informiranje budućih učenika. Budući da smo se ove godine svi pronašli u nešto nezgodnijoj situaciji i poštujemo #ostanidoma kako bismo zaustavili pandemiju koronavirusa, tim učenicima je možda nešto teže doći do točnih informacija o željenim školama.

Zato smo odlučili u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija pokrenuti projekt Online predstavljanje škola. Osmislili smo način kako se škole mogu predstaviti budućim učenicima, i to bez potrebe fizičkog kontakta.

Cilj ovog projekta je približiti škole mladima koji ih žele upisati, olakšati odabir i ponuditi školama novi kanal komunikacije prema mladima i njihovim roditeljima. Svjesni problematike u kojima se roditelji i mladi nalaze, u suradnji s portalom srednja.hr, Hrvatska zajednica županija želi olakšati situaciju i barem kroz virtualni svijet olakšati odabir za desetke tisuća koji uskoro moraju odlučiti gdje će se nastaviti školovati.

Online predstavljanje škole možete vidjeti kroz primjer Gimnazije Pula. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Ovaj projekt povezali smo s našim drugim projektom, Kalkulatorom bodova za srednje škole, zbog čega na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

Online predstavljanje škola možete pronaći na ovom linku.

Škole koje se žele priključiti ovom projektu i obnoviti svoj profil mogu poslati ispunjen obrazac na [email protected]. Ako ne vidite obrazac, možete ga skinuti ovdje.