Pretraga

Općina daje svakoj mladoj osobi do kraja školovanja 128 tisuća kuna!

A- A+

Da bi zadržali mlade obitelji u svome kraju, općina Kalinovac na rubu Koprivničko-križevačke županije već nekoliko godina ima vrlo poticajne mjere. Ovo mjesto od svojih 1 600 stanovnika za svako novorođenče roditeljima udjeljuje 25 tisuća kuna. No to nije sve. Roditelji u Kalinovcu, dobiju na desetke poticaja za svako dijete. U tekstu donosimo koji su to.

Screenshot: HTV

Za svako novorođenče općina Kalinovac, koja se nalazi na rubu Koprivničko-križevačke županije, daje roditeljima 25 tisuća kuna. Ovo mjesto od 1 600 stanovnika takvu politiku provodi kako bi pokušali zadržati mlade obitelji u svome kraju. No osim spomenute poticajne mjere, imaju ih još na desetine, izvještava HTV.

Izdvojeni članak

Hrvatsko mjesto u kojem tvrtke zapošljavaju cijele razrede

Bez troškova do kraja školovanja

Mnogim mladim roditeljima, veliki dio kućnog budžeta odlazi na vrtić. U Kalinovcu je besplatan, kao i školska kuhinja, škola plivanja te različite slobodne aktivnosti.

Iz općine se izdvaja novac i za srednjoškolske stipendije, školski prijevoz te studente. Pronatalitetna politika Kalinovca urodila je plodom. U ovoj godini bilježe porast broja novodoseljenih obitelji.

U općini izračunali da za svako dijete izdvajaju ukupno 128 tisuća kuna

Općinske vlasti dale su si truda te su izračunali da za svako dijete do kraja školovanja izdvoje 128 tisuća kuna. Međutim, pri donošenju odluke o proširenju obitelji za većinu nije presudan novac.

Unatoč poticajnom okruženju, još uvijek je mortalitet veći od nataliteta. Rađa se premalo djece, ali je svako dobrodošlo. Općina Kalinovac ima dovoljno novca u proračunu za sve koji će prve korake napraviti u pitomom podravskom kraju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap