Pretraga

Općina na obali učenicima daje poklon bonove od 300 ili 600 kuna za nabavu udžbenika

A- A+

Kostrenski učenici će u novoj školskoj godini uživati u brojnim pogodnostima. Osim što će im sufinancirati troškove prijevoza, Općina Kostrena im nudi i poklon bonove za nabavu udžebenika i školskog pribora.

Foto: Pixabay

Općina Kostrena sufinancirat će troškove prijevoza učenicima srednjih škola te troškove nabave udžbenika i školskih potrepština. Učenici će dobiti poklon bon koji mogu iskoristiti u odbranim knjižarama, a poklon bon će dobiti i učenici prvog razreda Osnovne škole Kostrena.

Bonovi za nabavu udžbenika i školskog pribora

Općina Kostrena osigurala je poklon bonove za učenike za nabavu udžbenika i školskog pribora. Učenici srednjih škola imaju pravo na poklon bon u iznosu od 600 kuna koji mogu iskoristiti do 31. listopada u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, Narodne novine i V.B.Z.

Učenicima koji su udžbenike nabavili u drugoj knjižari ili putem online prodaje refundirat će se troškovi uz predočenje računa. Bonovi će se izdavati od 15. kolovoza do 30. rujna u Općini Kostrena, a kako bi ostvarili pravo na bon, učenici moraju dostaviti potvrdu o prebivalištu.

Bonove u iznosu od 300 kuna dobit će i učenici prvog razreda Osnovne škole Kostrena. Oni će udžbenike i školske potrepštine moći kupiti u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu i Narodne novine. Poklon bonovi će se učenicima podijeliti na prigodnoj svečanosti povodom početka nove školske godine. Za učenike koji su korisnici programa socijalne skrbi bit će osigurani dodatni nastavni materijali poput likovnih mapa koje će preuzeti u školi s početkom održavanja nastave.

Izdvojeni članak

Iz županije se pohvalili da imaju 14 učenika koji su maturu riješili sa 100%: Svakog nagradili s 500 kuna

Sufinanciranje troškova prijevoza

Općina će svim osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Kostrene financirati komplet radnih bilježnica za obvezne predmete dok će svim učenicima OŠ Kostrena i u narednoj školskoj godini osigurati prijevoz školskim autobusom.

Općina Kostrena sufinancirat će troškove mjesečne karte KD Autotroleja učenicima koji obavljaju praksu tijekom ljetnih mjeseci. Pravo na sufinanciranje imaju redovni učenici srednjih škola s prebivalištem na području Kostrene Zahtjev za refundiranje troška prijevoza u iznosu od 25 posto za mjesec srpanj i 25 posto ili 100 posto  za mjesec kolovoz može se predati u Općini Kostrena, od30. kolovoza do 30. rujna 2022.

Kao i prethodnih godina, Kostrena će sufinancirati 25%  troška mjesečne karte svim redovnim učenicima srednjih škola za period od rujna 2022. do lipnja 2023. godine. Obavijest o izdavanju potvrda objavit će se naknadno, a kako bi ostvarili ovo pravo, učenici će morati dostaviti dokaz o prebivalištu i potvrdu o upisu u školsku godinu 2022./2023.

 

Copy link
Powered by Social Snap