Pretraga

Opet drama u susjedstvu: Dojava o bombama stigla u 134 škole, dio se prebacio na online nastavu

A- A+

Svega nekoliko dana nakon lažne dojave o postavljenim bombama u stotinjak škola u Srbiji, jutros su čak 134 škole u susjednoj nam državi ponovno dobile dojavu o postavljenom eksplozivu. Zbog toga dio škola nastavu provodi online, policijski izvidi su u tijeku, a tamo gdje su dovršeni nisu pronađene eksplozivne naprave.

Iluistracija: Pixabay

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Srbiji upravo je priopćilo kako su na mail adrese više osnovnih i srednjih škola ponovno stigle dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi.

– Prijave su stigle na e-mail adrese 134 osnovne škole na području novosadske Školske uprave, kao i u neke škole u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji. Zbog sigurnosti učenika škole su obavijestile MUP o prijetnji, a ekipe MUP-a su na terenu. Do završetka izvida nastava će se odvijati online, a učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da su škole sigurne. Škole će redovitim komunikacijskim kanalima informirati učenike i njihove roditelje o načinu organiziranja nastave i povratku na nastavu u kontaktnom obliku, piše u priopćenju Ministarstva prosvete.

Izdvojeni članak
policija

U 97 škola u susjednoj državi stigla dojava o bombi: Ravnatelji u ranim satima dobili jezivi mail

U policijskoj upravi su RTS-u rekli da škole osiguravaju policijski timovi koji rade kontradiverzijske preglede, te da u do sada pregledanim školama nije pronađen eksploziv, a učenici su sigurni.

Podsjetimo, prije samo četiri dana dojava o podmetnutoj bombi stigla je u 97 škola u Srbiji. Jezivi mail ravnatelji su zaprimili u ranim jutarnjim satima, a ispostavilo se da je riječ o lažnoj dojavi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap