Pretraga

Oprez, osmaši: Danas istječe rok za obavljanje važne radnje bez koje ne možete upisati srednju

A- A+

Proces ovogodišnjih upisa u srednje škole približava se samoj završnici. Prijave programa završile su 10., a objava konačnih rezultata bit će 13. srpnja. No, prije obajve konačne ljestvice poretka osmaši moraju obaviti još jednu važnu radnju.

Foto: Srednja.hr

Nakon što su zaključane liste prioriteta, razrednicima osnovnih škola biti omogućen je ispis prijavnica za učenike njihovih razreda. Tu prijavnicu moraju potpisati kandidat i njegov roditelj, odnosno skrbnik, te dostaviti razredniku. Rok za obavljanje ove važne radnje je  12. srpnja u 15:00 sati. 

Izdvojeni članak

Drame po upisima: Radi jedne stotinke boda ostao bez mjesta u željenoj školi

Na konačnim ljestvicama poretka koje će biti objavljene 13. srpnja naći će se samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu.

Učenici 8. razreda škola u Hrvatskoj svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku. Učenici škola u RH koji nisu 8. razred (kandidati za umjetničke škole, ponavljači) od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Dužni su ih potpisane dostaviti do 12. srpnja u 15:00 sati upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala.

Treća vrsta kandidata, oni koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Oni su ih, pak,  dužni potpisane do 12. srpnja u 15:00 sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr.

Oprez, osmaši: Danas istječe rok za obavljanje važne radnje bez koje ne možete upisati srednju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap