Pretraga

Preko osam milijuna kuna dodijeljeno projektima za mlade: Pogledajte je li neki u vašem gradu dobio novac

A- A+

Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku još je potkraj srpnja raspisalo poziv za udruge mladih i za mlade te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za dodjelu financijske potpore projektima koji pridonose podizanju kvalitete života mladih. Rezultati poziva kojim se dodjeljivalo 8.200.000 milijuna kuna objavljeni su ovih dana.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Na javni poziv Ministarstva za demografiju, mlade i socijalnu politiku udruge i jedinice lokalne i područne samoupravne mogle su prijaviti projekte koji promiču aktivno sudjelovanje mladih u društvu, koji imaju za cilj savjetovanje i informiranje mladih, organizaciju slobodnog vremena mladih i podršku inicijativama mladih u zajednici.

Novac su mogli dobiti i projekti čija je svrha povećanje znanja i vještina, zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada te poticanje socijalnog uključivanja mladih, zatim mladi u ruralnim sredinama te drugi lokalni i regionalni programi za mlade.

Izdvojeni članak

Studentima podijeljeno čak 679.000 kuna: Pogledajte tko je dobio novac kojeg dodjeljuje Studentski centar u Splitu

Pozivom se dodjeljivalo ukupno 8.200.000 kuna, a minimalni iznos financijskih sredstava po pojedinom projektu je od 30.000 kuna, a maksimalni iznos po pojedinom projektu je 150.000 kuna, ovisno o prioritetnom području poziva. Prema tekstu javnog poziva, prihvatljivo vremensko razdoblje za provedbu projekata je od tri do 12 mjeseci.

Ovih dana objavljeni su i rezultati tog javnog poziva, a uz njih stoji kako će navedeni prijavitelji mailom biti obaviješteni o potrebi dostave dodatne dokumentacije. Ako se provjerom dodatne dokumentacije ustanovi da neki od prijavitelja ne zadovoljava tražene uvjete poziva, neće se ići u postupak ugovaranja i tu prijavu zamjenjuje sljedeća prema redu ostvarenih bodova.

Najviši dodijeljeni iznos javnim pozivom je 145.000 kuna, a ostvarila su ga tri projekta u području ‘savjetovanje i informiranje mladih, organizaciju slobodnog vremena mladih i podršku inicijativama mladih u zajednici’. Taj iznos dodijeljen je Udruzi ‘Igra’ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći za projekt pod nazivom ‘Centar za mlade iz alternativne skrbi – posttretman’. Također su po 145.000 kuna dobili Centar tehničke kulture Rijeka za projekt ‘Centar za mlade Ri connect’ te Centar za mladež Zaprešić za projekt ‘CeZaM Zaprešić’.

Tko je još ostvario pravo na sredstva Ministarstva za projekte za mlade, pogledajte u dokumentu u nastavku (ako vam nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [6.01 MB]

Copy link
Powered by Social Snap