Pretraga

Osamnaestogodišnjakinja iz đačkog doma silovana na dan ‘Norijade’

A- A+

Stravičan zločin dogodio se zadnjeg dana nastave za maturante. U vrijeme kada je većina ‘norila’, 18-godišnjakinja je silovana u blizini đačkog doma na području Bjelovarsko- bilogorske županije. Napadač još nije pronađen, a fotorobot je u izradi.

foto: ilustracija

Izdvojeni članak

Crna strana norijade: Maturant pao s tribine, udario glavom o beton i bori se za život

Tog 20. svibnja, za vrijeme dok su tisuće maturanata ‘norile’ i slavile svoj dan, 18-godišnja djevojka s područja Slavonije, koja se pridružila prijateljima u proslavi, proživljavala je pravu agoniju svega desetak metara od ulaska u đački dom na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Nepoznati ju je muškarac, kako tvrdi, uvukao u prostor napuštene zgrade, zatvorio vrata i silovao, piše Jutarnji list

‘Šuti ili ću te dokrajčiti!’

– Šuti! Ima da šutiš!, prijetio joj je napadač rekavši da će ju dokrajčiti ako ga ne posluša.
Djevojka se pokušavala braniti i pritom zaradila mnoštvo modrica. Nakon nedjela, napadač je pobjegao, a djevojka lupala po staklenom prozoru. Buku je čuo čovjek iz obližnje trgovine, priskočio joj i pružio pomoć. 

Činilo se da je ovogodišnja Norijada prošla bez većih incidenata, osim u Splitu gdje je napravljena šteta na jednom vozilu od 10.000 kuna, a takvi medijski izvještaji su iznenadili majku 18-godišnjakinje.

– Na televiziji je bilo prikazano da je norijada prošla u najboljem redu. Tek poneki incident. A što je ovo što je snašlo moju kćer dok je još bio dan? Pitanje je samo kad će taj čovjek opet napasti. Dijete mi je psihički devastirano. Samo je htjela s društvom proslaviti njihov dan mature. Išla je s prijateljima u park. Bilo su tamo cijeli dan. Veselili se. Potom je oko 18 sati krenula prema domu. Muškarac joj je kod te napuštene zgrade prišao s leđa i uvukao je unutra. Zatvorio je vrata i počeo se iživljavati, priča majka 18-godišnjakinje, inače učenice trećeg razreda srednje škole, za Jutarnji list. 

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Najbolji prizori s Norijade iz gradova diljem Hrvatske

Fotorobot napadača je u izradi

Policija je za cijeli slučaj saznala tek dan nakon jer se djevojka prvo povjerila kolegicama u domu, a potom otputovala roditeljima. U tijeku je izrada fotorobota napadača, a poznato je da je nasilnik star između 35 i 40 godina, mršave tjelesne građe te da bi, prema opisu ugriza koje mu je djevojka zadala, još uvijek mogao imati rane po licu i rukama.

– Kad se kći povjerila prijateljicama, institucije su se digle na noge. Policija je izuzela poderanu odjeću. Valjda na njoj ima njegovih tragova jer ga je uspjela i ugristi. Kći mi se pita kako da to sve zaboravi. Iako je tješim i govorim joj da digne glavu jer nije ništa kriva, ona od straha ne izlazi iz kuće. U grad u kojem se to dogodilo, kaže, više neće nogom kročiti. A škola? Kraj godine je tu, zaključuje majka za Jutarnji list.

Osamnaestogodišnjakinja iz đačkog doma silovana na dan ‘Norijade’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap