Pretraga

Osim na HRT-u, nastava će se odvijati na još jednoj televiziji

A- A+

Sve hrvatske škole od ponedjeljka prekidaju redovitu nastavu te će se ona odvijati na daljinu. I dok će učenici viših razreda osnovnih te srednjih škola nastavu imati putem virtualnih učionica, učenici nižih razreda osnovnih škola obrazovat će se putem Trećeg programa HRT-a. U tome ih neće omesti ni nestanak signala – jer će se sve lekcije ubrzo nakon emitiranja uploadati na YouTube. Također, ako starijim učenicima nestane internet, nastavu će moći pratiti na Sportskoj televiziji.

Foto: Sveučilište u Rijeci

Dogovori oko virtualnog načina pohađanja nastave traju i svako malo javljaju se nove ideje i mogućnosti.

Izdvojeni članak

[UŽIVO] Donosimo pregled svega što se danas dogodilo u obrazovanju zbog koronavirusa

Od ponedjeljka kreće Škola na Trećem, obrazovni program za učenike nižih razreda osnovnih škola, koji će se odvijati po sljedećem rasporedu:
1. razredi – od 8 do 10 sati,
2. razredi – od 10 do 12.30 sati,
3. razredi – od 13 do 16 sati i
4. razredi  – od 16 do19 sati.

U obrazovanju najmlađe učenike neće omesti ni slab signal jer – pripremljen je plan B. Emisije će se ubrzo nakon završetka, uploadati na YouTube.

Učenici viših razreda osnovnih škola nastavu će pratiti online, najčešće putem virtualnih učionica. O detaljima sustava odlučit će svaka škola zasebno.

No ako zakaže internet, tu je Sportska televizija, koja će, kako je rekla ministrica Blaženka Divjak, biti svojevrsna back-up opcija za više razrede, odnosno za srednju školu, javlja N1.

– Od ponedjeljka će krenuti program na Sportskoj televiziji s onim video materijalima koji će biti dostupni učiteljima i učenicima online, tako da možemo prevenirati ako bi negdje bilo iskakanja ili ne bi bilo dosta opreme za učitelje i učenike, objasnila je Divjak pred zgradom Vlade.

Podsjetimo, Ministarstvo je jučer pokazalo i kako izgleda sat online nastave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve vijesti o nastavi u vrijeme epidemije koronavirusa pratite u našem članku UŽIVO.

SUDJELUJTE U ANKETI:.

Osim na HRT-u, nastava će se odvijati na još jednoj televiziji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap