Pretraga

Osječani i Zagrepčani se potukli na maturalcu, nekolicina zatražila liječničku pomoć

A- A+

Učenici zagrebačke Desete gimnazije i osječke Treće gimnazije fizički su se prije nekoliko dana obračunali u diskoteci na brodu, koji ih je prevozio u Barcelonu. Dvojica Osječana su zadobili tjelesne ozljede, od kojih je jednom ‘iskočilo’ rame, dok je drugi posječen iza uha. Zagrepčani su također prošli s lakšim tjelesnim ozljedama, a navodno su za razliku od vršnjaka iz Osijeka, bili i alkoholizirani.

Foto: mathandreadinghelp.org

Gimnazijalci iz Zagreba i Osijeka prije nekoliko su se dana fizički su se obračunali na brodu koji ih je prevozio na maturalac u Barcelonu. U tučnjavi su stradala dvojica Osječana. Jedan je zadobio posjekotinu na glavi, dok je drugi iščašio rame. Lakše fizičke ozljede zaradili su i Zagrepčani, no nakon liječničke intervencije te policijskog zapisnika u luci u Barceloni, svi su nastavili sa svojom ekskurzijom.

Izdvojeni članak

Na Zrću do smrti pretučen profesor tjelesnog odgoja iz Zagreba

Kratkotrajna drama, ipak se razriješila

– Prema mojim saznanjima, koje mi je prenijela profesorica zadužena za učenike te voditeljica iz putničke agencije, naša su dva učenika napadnuta od strane četiri Zagrepčana iz X. gimnazije, pri čemu su i ozljeđeni. Liječnik na brodu je predvidio u prvi mah da će jednom od ozljeđenih biti potrebna operacija ramena. Međutim, po dolasku u Barcelonu, ustanovljeno je da je takva procjena pretjerana, te je učeniku namješteno rame i svi su nastavili s putovanjem, govori nam ravnateljica Treće gimnazije Osijek Snježana Barabaš – Seršić.

Do ravnateljice Barabaš – Seršić doprijele su informacije i da su Zagrepčani već od Rima bili pod utjecajem alkohola, dok su, prema njenim riječima, učenici iz Osijeka pili gazirane sokove.

Izdvojeni članak

Pretučen mladić koji je opjevao zagađenost zraka u Slavonskom Brodu

Učenici će biti sankcionirani

– Uzrok tučnjave je uobičajeno koškanje tinejdžera koje se događa svugdje u svijetu, tako da ne bih toliko dramatizirao oko toga. Po dolasku u luku Barcelona, policija je napravila zapisnik, ali nitko nije priveden. Prema informacijama kojim ja raspolažem jedan je učenik iz Osijeka zatražio liječničku pomoć, odnosno šivanje. Dva učenika iz Zagreba također su zadobili lakše ozljede, nateknuće noge i kratkotrajno curenje krvi iz nosa, međutim nije im bila potrebna liječnička pomoć, rekao nam je Adrian Jurčan iz agencije Spektar koja je organizirala putovanje za tri razreda Desete gimnazije.

U školama su predviđene odgojne mjere i kazne za fizičke obračune na maturalcima. No dok se učenici ne vrate te situacija do kraja ne razjasni ravnateljice neće posezati za njima.

– Pokaže li se istinitom dosadašnja prezentacija ove situacije, incident bi mogao naštetiti ugledu naše škole. Ako su zbilja naši učenici odgovorni, svakako će snositi i odgovarajuće sankcije. Međutim do mene dopiru oprečne informacije, tako da još ne mogu detaljnije govoriti o tome kako će priča završiti, obrazlaže nam ravnateljica Desete gimnazije Roksanda Smolčić – Krnić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap