Pretraga

Osmaši velike županije na jednom će mjestu doznati sve o upisu srednje, ovo su detalji tog događaja

A- A+

Bliži se kraj nastavne godine, što označava veliku prekretnicu za učenike osmih razreda – odabir srednjih škola u kojima će nastaviti svoje obrazovanje. Kako bi im olakšali donošenje te odluke, Splitsko-dalmatinska županija organizira manifestaciju Dan srednjih škola. Sve srednje imat će svoj štand na kojem će učenicima predstaviti svoje programe, a učenici će dobiti i informacije o tome kako se upisuje srednja i, primjerice, kako do stipendije.

Ilustracija: Pixabay

Učenici osmih razreda Splitsko-dalmatinske županije na jednom će mjestu moći dobiti sve korisne informacije na temelju kojih će moći donijeti kvalitetnu odluku o nastavku svog obrazovanja. Naime, županija organizira ‘Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije’, koji će se održati u subotu, 13. svibnja 2023. godine od 9:00 sati do 14:00 sati na prostoru Kazališnog trga – Trga Gaje Bulata, na platou ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Ondje će se predstaviti sve srednje škole te županije, njih četrdesetak.

– Sve srednje škole Splitsko-dalmatinske županije imat će svoj informativni štand na kojem će predstaviti svoju školu i program škole te u izravnom kontaktu davati informacije o nastavnom programu te načinima upisa u njihovu školu. Zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima svaka škola će se predstaviti na štandu s informativnim materijalom te u izravnom kontaktu s mnogim korisnim informacijama koje budu zanimale učenike i njihove roditelje. O školama i njihovim programima govorit će učenici i njihovi profesori te će biti na raspolaganju davati odgovore na sva pitanja zainteresiranim osnovcima i roditeljima o svemu što ih zanima prije upisa, priopćeno je iz SDŽ.

Izdvojeni članak

Ne znate koju srednju upisati? Dojdi osmaš vraća se na Zrinjevac, evo detalja

Osim informacija o programskoj ponudi pojedinih škola učenici će doznati i informacije o tome kako se upisuje u srednju školu, kako do stipendije ili kako testirati svoja znanja i vještine.

– Vjerujemo da će se upravo za vrijeme ove manifestacije donijeti mnoge individualne odluke učenika gdje se upisati, a nakon što se upoznaju što se sve uopće nudi u srednjim školama u naše županije, poručuju iz Splitsko-dalmatinske županije.

Podsjetimo, slična manifestacija pod nazivom Dojdi osmaš organizirana je ove godine i u Zagrebu, 12. svibnja, a više detalja o tome možete doznati na poveznici.


Pomoću našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

Copy link
Powered by Social Snap