Pretraga

Osnovao je Tumblr, a nema završenu niti srednju školu

A- A+


Izdvojeni članak

Mali genije (14): Napisao knjigu na dva jezika i juri prema drugoj diplomi

Poznatu platformu Tumblr je osnovao David Karp, koji je u posao vezan uz izradu internetskih stranica ušao sa svega 14 godina. Bio je napredno dijete i čak se odlučio školovati od kuće, a kad je dogovarao poslove molio je tatu da priča umjesto njega jer je on zvučao kao klinac. Danas je David 26-godišnjak težak 200 milijuna dolara.

Jedna od najbrže rastućih start-up tvrtki na svijetu je Tumblr u vlasništvu mladića Davida Karpa. Tumblr neprestano bilježi rast korisnika, a David već od svoje jednaeste godine radi u svom sektoru. Ovaj napredni mladić je s 14 godina već razvijao internetske stranice za lokalne tvrtke jer je bio iznimno zainteresiran za način na koji se rade stranice.

Izdvojeni članak

Tragična priča dječje informatičke genijalke

Radio posao za velike, a bio klinac

Poslovni put Davida Karpa počeo je s njegovih 11 godina, kad se još nije razlikovao od svojih drugih vršnjaka u njujorškom Manhattanu. Međutim već tada je on shvatio da ga zanimaju internetske stranice i način na koji nastaju.
Kako ga je to zanimalo, brzo je napredovao te je čak i dobio nekoliko većih klijenata, pa je radio stranice za poslovne tvrtke.

Tad je imao 14 i velik mu je problem bio što radi posao za odrasle, a zapravo je klinac.
– Ponekad sam tražio od oca da nazove i pretvara se da je ja jer sam ja i zvučao kao klinac, ispričao je postaji CNBC.

Školovanje mu bilo besmisleno, pa ga prekinuo

Zbog opsega posla koji je obavljao ovaj genijalac je napustio srednju školu i odlučio se školovati od kuće. Međutim zbog dobrih poznanstava njegova oca, inače filmskog skladatelja ovaj genijalac je dobio priliku da se iskaže u jakim producentskim kućama.
Toliko mu je dobro išlo da je sa 17 godina odlučio prekinuti školovanje i posvetiti se maksimalno svome poslu.

– Suočio sam se s nekim vrlo zanimljivim prilikama da… samo skočim točno u ono što sam želio raditi. Školovanje mi u tom trenutku nije imalo puno smisla, objasnio je svoje motive.

Tumblr domaćin za više od 85 milijuna blogova

Iako mu danas nije žao što nije završio školu, svejedno nikome ne preporuča da to čini. U toj odluci imao je potpunu podršku oca i majke jer je u vrijeme kad su drugi sjedili u klupama on otišao u Tokio gdje je shvatio da želi u poduzetničke vode.
Po povratku iz Tokija radio je za jednu tvrtku, no nakon toga je osnovao Davidville, svoju tvrtku koja se bavila softverima.

Njegova priča postaje svima poznata 2007. godine, kad je zajedno s partnerom Marcom Armentom pokrenuo Tumblr. Danas je ta platforma mjesto za više od 85 milijuna blogova, a David je kao jedan od osnivača težak 200 milijuna dolara.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap