Pretraga

Oštetio fakultet za 57.846 kuna: Glumio da živi daleko da bi mu isplaćivali putne troškove

A- A+

Zaposlenik (61) fakulteta na zagrebačkom Jordanovcu godinama je fakultetskim službama prikazivao da živi u Pregradi, iako je živio u centru Zagreba. Fakultet, koji mu je zbog toga isplaćivao putne troškove, zaposlenik je tako oštetio za čak 57.846 kuna.

kune i euri

ilustracija:  Josipa Vrankulj | bauštela.hr

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Prijevara’ na štetu visoko obrazovne institucije sa sjedištem u Ulici Jordanovac u Zagrebu, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Policajci sumnjaju da je radnik fakulteta, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, od siječnja 2018. godine do siječnja 2021. godine, živio u centru Zagreba, a prikazivao da živi u Pregradi.

Mislili da putuje 60 kilometara, a on živio u centru

– Neprijavljivanjem nove adrese stanovanja odnosno boravišta u Zagrebu u Ulici kralja Zvonimira  i neobavještavanjem poslodavca o stvarnoj adresi stanovanja i promjeni relacije putovanja na posao i s posla, doveo poslodavca u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica da putuje na relaciji Pregrada-Zagreb i obratno, smatra policija.

Fakultet mu je zbog toga isplatio naknade za putne troškove međumjesnog i gradskog prijevoza u ukupnom iznosu od 68.576 kuna, dok je sukladno stvarnoj adresi stanovanja u Zagrebu u Ulici kralja Zvonimira imao pravo samo na naknadu za gradski prijevoz  u ukupnom iznosu od 10.730 kuna.

Fakultet se nije oglasio

– Na takav način isplaćeno mu je ukupno 57.846 kuna naknade za putne troškove na koju nije imao pravo i za koji je iznos oštetio poslodavca, utvrdila je policija.

Protiv zaposlenika fakulteta podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Budući da je, koliko nam je poznato, jedini fakultet sa sjedištem na Jordanovcu Fakultet filozofije i religijskih znanosti, obratili smo im se s pitanjem je li navedni osumnjičenik i dalje zaposlenik fakulteta ili dobio otkaz. Njihov odgovor do trenutka pisanja ovoga teksta nismo uspjeli dobiti.

Oštetio fakultet za 57.846 kuna: Glumio da živi daleko da bi mu isplaćivali putne troškove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap