Pretraga

Otac učenika napravio scenu u osnovnoj školi u Zagrebu: Ravnateljica morala zaključati djecu

A- A+

‘Znala sam da moram riješiti situaciju i zaštititi sve u školi’. Riječi su to koje je novinarkama rekla Tajana Babić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Klara u kojoj se sinoć odvijala prava scena. Zbog jednog problematičnog učenika i njegovog oca morala je zaključati ostalu djecu u školi i pozvati policiju da izađe na teren.

prazna učionica u školi

Učionica
Foto: Feliphe Schiarolli; Unsplash

U Osnovnoj školi Sveta Klara jučer se u poslijepodnevnim satima odvijala mala drama. Kako pišu Ivana Jakelić i Lana Kovačević za Večernji list, u jednom je trenutku intervenirala i policija koju je pozvala ravnateljica Tajana Babić.

Sve zbog problematičnog učenika i njegova oca

Naime, učenik te škole, koji već ima strogi ukor zbog neprimjerenog ponašanja, direktno je jučer zaprijetio ravnateljici. Zbog toga je ona pozvala roditelje tog učenika u školu na razgovor. Na razgovor je došao otac učenika, a ravnateljica mu je objasnila da učenika mora udaljiti s nastave zbog njegovog neprimjerenog ponašanja.

Ne zna se kako je tekao razgovor, no otac je u datom trenutku pokupio svog sina i odveo ga iz škole. Kada su izlazili iz školske zgrade trajao je veliki odmor za učenike. Upravo je tada, piše Večernji, netko od učenika dobacio uvrede učeniku i njegovu ocu.

Otac se na to, kako pišu novinarke, nije oglušio već je navodno odgovorio uvredom i prijetnjom, i to na način da ju je usmjerio prema djeci. Nakon izrečenih uvreda udaljio se sa sinom iz škole. No, ravnateljica Babić nije htjela ništa prepustiti slučaju pa je zvala policiju i molila ih da izađu na teren.


POLICIJA NIJE UTVRDILA ELEMENTE KAZNENOG DJELA

Policija je, kako je novinarkama Večernjeg lista rekla Tajana Babić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Klara u Zagrebu, na njeno inzistiranje izašla na teren. Ipak, policijski službenici po obavljenim izvidima nisu utvrdili elemente kaznenog djela.


Izdvojeni članak
učenici i učenice u trenirkama u školi

Učenici o trenirkama u školi: ‘Banalno je to zabranjivati. Kome se ne sviđa, neka ne gleda’

‘Znala sam da moram riješiti situaciju i zaštititi sve u školi’

I kad se činilo da je situacija pod kontrolom i da se sve završilo, dogodio se zaokret. Otac problematičnog učenika zajedno se s njim, prema pisanju Večernjeg lista, vratio ispred škole, pred sam kraj nastave, oko 19:10 sati.

Ravnateljica tad nije bila u školi, no kad su joj javili što se dogodilo, odmah je zatražila od djelatnika da zaključaju školu i u njoj zadrže učenike. Nije znala, kazala je za Večernji, koji je bio povod vraćanja oca i odmah je dotrčala natrag. Znala je, rekla im je, da ona mora riješiti situaciju i zaštititi sve u školi.

– Zaključavanje škole bila je mjera predostrožnosti. Prijetnja je bila usmjerena meni i znala sam da moram ja izaći ispred škole. Otac mi je tada kazao da nije imao nikakve namjere, da se pred školu vratio kako bi dočekao drugog učenika, koji zajedno s njegovim sinom ide na trening na koji ih on obojicu prati. Otac i ja tada smo razgovarali još jednom, smirili cijelu situaciju a učenici su iz škole pušteni kroz pet minuta, kazala je ravnateljica Babić koja je, podcrtava Večernji, postupala po protokolu za takve situacije.

Copy link
Powered by Social Snap