Pretraga

Otkrijte što su autori pisali u nekima od najčudnijih knjiga na svijetu

A- A+

Sigurno ste bar jednom u rukama držali neku knjigu i pitali se što se događalo u glavi autora u vrijeme pisanja iste. Dok vas neke knjige ostavljaju bez teksta i danima razmišljate o njihovu sadržaju, postoji i brdo tekstova za koje mislite da nikada nisu trebali biti tiskani i uvezeni. U nastavku pogledajte koje su to najčudnije knjige ikada napisane.

Što očekivati od knjige čiji je naziv ‘Kako preživjeti napad vrtnog patuljka: Obranite se kada krenu udarci livadnih ratnika (a krenuti će)’? Chuch Sambuchino je očito mislio kako svijetu ne prijeti napad vampira, zombija ili neke prirodne katastrofe, nego zastrašujući atak vrtnih patuljaka. Ovo je samo jedna u nizu od najčudnijih knjiga koje skupljaju prašinu na policama knjižara čekajući da se nađe neki čudak koji će ih kupiti i pročitati. U nastavu pogledajte o čemu su pisali autori u nekima od 12 najbizarnijih knjiga.

Izdvojeni članak

Radosti cenzuriranja: Knjige i autori koje Vatikan ne želi da čitate

Najsmješniji priručnici s kojima ćete se susresti

‘Modne mačke’ je naslov priručnika od 160 stranica koje je ispisao Japanac Takako Iwasa, a relativno lagana literatura će vam pomoći kako biste od svojih kućnih ljubimaca napravili prave stilske poslastice

Definitivno jedan od najčudnijih priručnika je onaj nastao od strane Douga Richmonda koji vas uči ‘Kako potpuno nestati da vas nikada ne pronađu’. Zanimljivo za ovog autora je i to da je uspio tiskati knjigu na čijoj se naslovnici nalazi sedam tipfelera iste riječi ‘disappear’.

Izdvojeni članak

Mia iz Zagreba pročitala je 145 knjiga prošle godine

Ekološke navike Hitlera i nacista

Ako ste se ikad pitali jesu li nacisti bili ekološki osviješteni i je li Joseph Goebbels reciklirao prazne aluminijske limenke, ova knjiga će vam pružiti odgovore. Pišući knjigu ‘Koliko su nacisti bili zeleni? Priroda, okruženje i zemlja u Trećem Reichu’ Franz-Josef Bruggemeier je prikazao Hitlerove sljedbenike u do sad neviđenom svjetlu.

‘Svatko može biti kul, ali sjajnost iziskuje paksu’ djelo je ruku Lorraine Peterson, no nije riječ o nizu savjeta kako postati savršen i omiljen u društvu. Autorica je ovim tinejdžerskim romanom odlučila pomoći mladima da otkriju što je Bog rekao o njima te stavila fokus na biblijsku istinu koja formira pravu osobnost kod čovjeka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap