Pretraga

Otkriveno koji su učenici najbolji poznavatelji Sabora

A- A+

Završeno je sedmo online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola. Iako najveći broj bodova dijele Osnovna škola Luka iz Sesveta i Osnovna škola Tituša Brezovačkog iz Zagreba, pobjedu su, zahvaljujući činjenici da su kviz riješili brže, odnijeli Sesvečani.

Screenshot: Google Maps

Prvi, preliminarni rezultati kviza za osnovne škole Koliko poznaješ Hrvatski sabor?, objavljeni u petak, dali su poredak prvih deset najboljih školskih timova, a konačni rezultati objavljeni su u ponedjeljak, 29. ožujka.

Prema konačnim rezultatima, najbolji bodovni plasman (87 bodova od mogućih 90) postigle su Osnovna škola Luka iz Sesveta i Osnovna škola Tituša Brezovačkog iz Zagreba. Sukladno Pravilima natjecanja, škole s istim brojem osvojenih bodova rangiraju se prema vremenu predaje testa.  No budući da su učenici OŠ Luka kviz riješili u kraćem vremenu (0:59:39) od učenika OŠ Tituša Brezovačkog (1:05:29), pobjedu su odnijeli mladi Sesvečani, pojasnili su iz Sabora.

Dva učenika riješila su kviz s maksimalnim brojem bodova (30). To su Patrick Šimunec iz OŠ Luka Sesvete te Bartol Belošević iz OŠ Tituš Brezovački u Zagrebu.

U natjecanju je sudjelovalo 240 učenika iz 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Iz svojih informatičkih učionica, učenici su u 30 minuta morali odgovoriti na trideset pitanja o Hrvatskom saboru, njegovoj ulozi kroz povijest, znamenitim pojedincima iz povijesti saborovanja, o suvremenom Saboru od konstituiranja demokratskog višestranačkog Sabora do danas, njegovim ustavnim ovlastima, nadležnostima, djelokrugu i načinu rada te o pravima i dužnostima saborskih dužnosnika.

Informatičku podršku online kviz-natjecanju osigurao je CARNet.

POGLEDAJTE PLASMANE SVIH NATJECATELJA:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [546.30 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap