Pretraga

Otvoren natječaj: Dijeli se sedam stipendija za sudjelovanje na prestižnom forumu, iznose 2.500 eura

A- A+

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach. Ovogodišnje se izdanje održava od 20. kolovoza do 2. rujna kada u austrijski Alpbach dolaze mladi lideri iz cijelog svijeta.

europski forum alpbach

Foto: PR

Europski Forum Alpbach je interdisciplinarna platforma za znanost, politiku, poduzetništvo i kulturu na kojoj međunarodni stručnjaci i mladi iz cijelog svijeta razmjenjuju znanja i iskustva o relevantnim društveno-političkim pitanjima današnjice. Do sada je na forumu sudjelovalo više od 150 sudionika iz Hrvatske, a i ove će se godine hrvatski stipendisti moći uključiti uključiti u rasprave o budućnosti Europe, s prominentnim gostima te sudionicima foruma iz stotinjak država svijeta.

Znanja bitna da daljnji razvoj karijere

– Kao udruga Klub Alpbach Hrvatska želimo mladim ljudima pružiti priliku za sudjelovanje na Europskom Forumu Alpbach gdje će moći izraziti interes za šira društvena pitanja na međunarodnom planu i steći znanja koja ponosno mogu primijeniti u svom daljnjem razvoju i karijeri. Posebno me veseli što naš klub alumnija iz godine u godinu postaje bogatiji za nove članove koji su danas istaknuti pojedinci u poslovnom, društvenom i političkom svijetu, rekao je Riki Pahlić, predsjednik Kluba Alpbach Hrvatska.

Ove će godine okupljeni imati priliku čuti kako aktualne teme vide svjetski poznati ekonomist Jeffrey Sachs, bivši grčki ministar financija Yanis Varoufakis i brojna druga globalno poznata imena. O važnosti ovog događaja dovoljno govori popis dosadašnjih govornika, koji uključuje bivšeg glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, bivšeg predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barossa i nobelovca Jean-Marie Lehna.

– Kao netko tko je dva puta bio na Europskom Forumu Alpbach mogu reći da Europski Forum Alpbach mladima pruža nove mogućnosti za učenje i umrežavanje po čemu je jedinstvena u Europi. Uz sudjelovanje vrhunskih profesionalaca i gostiju iz cijelog svijeta, na forumu su posebno popularni neformalni dijelovi koji omogućavaju otvoren i izravan dijalog mladih sa stručnjacima koji daju sjajan uvid u teme. To je nešto zašto je Europski Forum Alpbach popularna već preko 70 godina, a za naš Klub važno je da na njemu sudjeluje što više mladih iz Hrvatske, kako bi i mi bili uključeni u rasprave, rekao je Tomislav Leko, član Upravnog odbora Kluba Alpbach Hrvatska.

Izdvojeni članak

Fakulteti koje su završili lideri pojedinih svjetskih zemalja

Kako se prijaviti

Europski Forum Alpbach postoji od 1945. godine, kada su se u Alpama počeli okupljati stručnjaci iz svijeta politike, biznisa, međunarodnih odnosa i akademske zajednice. Stipendiste očekuje bogat program koji uključuje seminare, konferencije iz područja financija, tehnologije, klimatskih promjena te razna sportska, društvena i kulturna događanja.

Zainteresiranima je na raspolaganju sedam stipendija u pojedinačnom iznosu od 2.500 eura te uključuju sudjelovanje na Europskom Forumu Alpbach, dnevni džeparac, smještaj s doručkom, javni prijevoz te posjete lokalnim turističkim atrakcijama. Prijaviti se mogu studenti i mladi profesionalci u dobi do 30 godina ispunjavanjem prijavnice do 5. lipnja u 23:59.

 

Otvoren natječaj: Dijeli se sedam stipendija za sudjelovanje na prestižnom forumu, iznose 2.500 eura
Share via
Copy link
Powered by Social Snap