Pretraga

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija maturantima i studentima: I do 1.600 kn mjesečno izvrsnicima dodjeljuje HEP

A- A+

HEP je otvorio ovogodišnje natječaje za dodjelu stipendija. Stipendije se dodjeljuju redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola te redovnim studentima diplomskih studija. U sklopu ova dva natječaja za školsku i akademsku godinu 2019./2020. dodijelit će se ukupno 129 stipendija – 40 za studente i 89 za učenike završnih razreda srednjih škola.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Hrvatska elektroprivreda u školskoj i akademskoj godini 2019./2020. dodjeljuje 89 stipendija redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola i 40 stipendija redovnim studentima diplomskih studija. Natječaji su otvoreni od 14. do 28. siječnja 2020. godine.

Stipendije se dodjeljuju učenicima specifičnih, tehničkih smjerova i studentima u polju tehničkih znanosti. Osim traženog smjera, uvjet za obje skupine je i prosjek ocjena najmanje 3,0, a bodovi se mogu ostvariti i za sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Izdvojeni članak

Objavljeni konačni rezultati natječaja za državnu stipendiju: Snižen bodovni prag i riješeni prigovori

– Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo–HEP-u d.d., HEP Operatoru distribucijskog sustava, HEP Trgovini, HEP Plinu, HEP Proizvodnji ili HEP Toplinarstvu. Planiranim stipendiranjem učenika u školskoj godini 2019./2020. osigurat će se stručni kadrovi na radnim mjestima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava i energetske infrastrukture, a osobito u terenskim jedinicama HEP-Operatora distribucijskog sustava, poručuju iz HEP-a.

Dodaju, neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija je 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna. Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi 1.000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini isplaćivat će se mjesečni dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0.

Tekst oba natječaja, i za učenike i za studente, možete pronaći pri dnu ovog teksta dok se prijavni obrasci nalaze na ovom linku. Ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [282.79 KB]

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija maturantima i studentima: I do 1.600 kn mjesečno izvrsnicima dodjeljuje HEP
Share via
Copy link
Powered by Social Snap