Pretraga

Otvorene prijave za Odbor koji teži kvalitetnijem uključivanju studenata s invaliditetom u obrazovni sustav

A- A+

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom (SUMSI) otvorio je prijave za sudjelovanjem u 2. Sazivu Odbora za studente s invaliditetom.

savezsumsi.hr

Odbor za studente s invaliditetom Sumsi djeluje s ciljem povezivanja različitih institucija, udruženja i pojedinaca i izgradnje socijalnog partnerstva i stvaranja poticajnog okruženja za mlade s invaliditetom s ciljem njihovog snažnijeg uključivanja u sustav visokog obrazovanja.

Izdvojeni članak

Dvojica studenata i srednjoškolka Youtube kanalom mijenjaju odnos prema invaliditetu

Prijave za sudjelovanjem u 2. Sazivu Odbora se zaprimaju do 25. listopada preko, uz mogućnost naknadne prijave. Prijaviti se možete ovdje.  Iz Saveza pozivaju sve zainteresirane predstavnike visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj, predstavnike ministarstava, nevladinih udruga koje djeluju na području pružanja podrške osobama/studentima s invaliditetom, ostale institucije koje rade u korist osoba s invaliditetom kao i same studente s invaliditetom i djelatnike akademske zajednice da se prijave za sudjelovanje.

Odbor za studente s invaliditetom pokrenut je nakon što je Savez Sumsi inicirao tematsku saborsku sjednicu Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu na temu “Visoko obrazovanje osoba s invaliditetom”, održanu 25. svibnja 2011. godine.

Do sada su provede 22 tematske sjednice Odbora za studente s invaliditetom.

– Rad Odbora doprinosi osnaživanju komunikacije, ubrzavanju procesa vezanih uz studiranje osoba s invaliditetom te povećavanju dostupnosti usluga u sustavu podrške studentima s invaliditetom. Samo zajednički angažman i aktivizam svih uključenih dionika u proces studiranja osoba s invaliditetom može dovesti do kvalitetnijeg studiranja i povećanja kvalitete njihova života, istaknuo je Denis Marijon, predsjednik Saveza SUMSI.