Pretraga

Ova škola jedina je u Karlovačkoj županiji čiji su učenici dio školske prometne jedinice

A- A+

Tijekom rujna policajci Postaje prometne policije Karlovac, s još četvero pripadnika školske prometne jedinice u zoni Osnovne škole Vojnić, osiguravali su prijelaz ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza za učenike. Sudjelovanjem u ovakvoj aktivnostima učenici postaju svjesni odgovornosti i posljedica koje mogu imati kao pješaci i vozači bicikla ili romobila na cesti.

Školska prometna jedinica Osnovne škole Vojnić | Foto: PU Karlovačka

Osnovna škola Vojnić u jedina je škola u Karlovačkoj županiji koja ima ustrojenu školsku prometnu jedinicu, odnosno učenike koji sudjeluju u osiguravanju prijelaza ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza za ostale učenike svoje škole.

‘Svojim angažmanom učenici su iskazali želju i trud za radom’

Tijekom rujna uz učenike OŠ Vojnić svaki dan su bili i policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac koji su ih učili i pomagali im u njihovoj ulozi pripadnika školske prometne jedinice.

– Svojim angažmanom učenici su iskazali želju i trud za radom. Sudjelovanjem u aktivnostima djeca postaju svjesni odgovornosti i posljedica koje mogu imati kao pješaci i vozači bicikla ili romobila na cesti. Ujedno, pomažući i podučavajući mlađe postaju kompetentni i samostalni te samopouzdaniji, poručili su iz PU karlovačke.

Učenici koji žele biti dio školske prometne jedinice moraju zadovoljiti dva uvjeta

Njihov rad završio je za ovu sezonu pa su učenicima, pripadnicima školske prometne jedinice uručili prigodne poklone kao zahvalu za zalaganje u radu. Inače, učenici koji žele postati dio školske prometne jedinice moraju ispuniti dva uvjeta – imati navršenih 12 godina i pismeno odobrenje roditelja, a školsku prometnu jedinicu vodi jedan učitelj iz škole.

Svi pripadnici školskih prometnih jedinica osigurani su od posljedica nesretnog slučaja, odnosno prometne nesreće, a njihov zadatak je u zonama osnovnih škola s obilježenim pješačkim prijelazima osiguravaju prijelaz djece preko kolnika. Učenici dobiju svoju posebnu palicu za znakom STOP i zaustavljaju vozila kako bi djeca sigurno mogla prijeći preko pješačkog prijelaza, a za to ih osposobljavaju škola i policija.

Izdvojeni članak

Policajci posjetili školu pa ispunili želju jednom učeniku

Svaki učenik i učenica od policije dobiju posebnu iskaznicu

Uz to, pripadnici školske prometne jedinice uče i o prometno-preventivnom odgoju, pravilima prometa, prometne znakove, upravljanje prometom i imaju praktične vježbe na školskom prometnom poligonu ili školskom igralištu. Policija svakom pripadniku školske prometne jedinice izdaje iskaznicu, a sve ostale detalje možete pronaći na ovoj poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap