Pretraga

Ova zemlja masovno testira djecu na korona antitijela: Tako žele spriječiti izostanke iz škole

A- A+

Izraelska vlada započela je masovno testirati djecu na korona antitijela. Svi koji imaju dovoljan broj, neće morati u izolaciju nakon kontakta sa zaraženima. Na taj će način, vjeruju, omogućiti da što veći broj učenika bude što više prisutan na nastavi, a što manje na daljinu.

učionica učenici razred

Foto: Unsplash; Taylor Wilcox

Izrael je jučer započeo masovno testirati antitijela na novi koronavirus kod djece u dobi od 3 do 12 godina, piše France 24.

Cijepe od 12 nadalje

Cilj je provjeriti među necijepljenom skupinom djece i mladih imaju li i kakvu zaštitu protiv koronavirusa u vidu antitijela. Antitijela će, osim cijepljenih, eventualno imati i one koji su došli u kontakt s virusom, odnosno preboljeli ga.

Istovremeno, već su počeli cijepiti djecu i učenike od 12 godina i starije, dok se ova studija o antitijelima odnosi na oko milijun i pol djece između tri i dvanaest godina koji ne mogu primiti cjepivo. Konkretno žele vidjeti koliko je snažna zaštita za tu djecu. Oni koji budu imali dovoljno antitijela neće morati ići u karantenu kada dođu u kontakt sa zaraženima.

‘Dobio je zeleno svjetlo’

Gradonačelnik Jeruzalema Moshe Leon uputio je apel roditeljima da dovedu djecu na besplatno testiranje koje traje svega petnaestak minuta. Ispitivanje zajednički provode ministarstva zdravstva i obrazovanja.

– Moj sin ima pozitivan rezultat na korona antitijela. Izgleda da je prebolio, a mi nismo imali pojma. To znači da će sada dobiti ‘zeleno svjetlo’ i da može normalno ići u školu, rekla je jedna majka čija mlađa kćer, također testirana u isto vrijeme, nije imala antitijela na koronu, piše France 24.

Ova zemlja masovno testira djecu na korona antitijela: Tako žele spriječiti izostanke iz škole
Share via
Copy link
Powered by Social Snap