Pretraga

Ovaj ispit padate ako imate manje od 90% bodova: Izašao je novi HAK-ov vozački test

A- A+

Hrvatski autoklub u sklopu svog online portala periodički objavljuje online test iz prometnih propisa. Najnoviji test izašao je ovog mjeseca, a dobra je to prilika učenje za sve koji uskoro izlaze na vozački, kao i višegodišnje vozače koji bi trebali ponoviti gradivo.

Ilustracija: Unsplash

HAK revija, online verzija časopisa Hrvatskog autokluba, objavila je novi online test iz prometnih propisa, a pristupiti mu možete OVDJE. Riječ je o testu kojeg HAK objavljuje periodički, svakih nekoliko mjeseci, a kroz njega prometno gradivo mogu ponoviti oni koji se pripremaju za test, kao i vozači s višegodišnjim stažem. Test je, kažu iz HAK-a, u potpunosti anoniman i njegovi rezultati nigdje se ne pohranjuju, a cilj je podizanje razine prometne sigurnosti.

– U ovom testu imate deset pitanja. Dobro razmislite o svakom i klikom miša ili prstom na pametnom telefonu označite kvadratić s odgovorom za koji mislite da je točan (negdje je potrebno selektirati i više odgovora). Na kraju pritisnite ‘podnesi’ i saznajte rezultate. Želimo vam mnogo sreće u ispunjavanju testa, a ako niste točno odgovorili na sva pitanja, ponovite prometno gradivo, poručili su iz HAK-a.

Predviđeno vrijeme rješavanja testa je do pet minuta, a osim pitanja s ponuđenim odgovorima sastoji se i od onih kratkog odgovora gdje treba upisati broj. Odgovori se vrednuju s tri, četiri ili sedam bodova, a ukupan broj bodova je 40.

– Test je položen ako je ostvareno najmanje 90 posto bodova (36) od ukupnog broja bodova, pod uvjetom da je točno odgovoreno na pitanja koja se odnose na pravila propuštanja vozila na raskrižju, poručuju iz HAK-a.

Napomenimo za kraj kako pitanja kakva vas očekuju na prometnom ispitu možete vježbati i u našem sustavu kvizovi.srednja.hr. Nakon registracije potrebno je u tražilicu upisati pojam ‘Prometni ispit’, a klikom na ikonu neke od podtema otvaraju vam se pitanja poput ovog u nastavku.

Ovaj ispit padate ako imate manje od 90% bodova: Izašao je novi HAK-ov vozački test
Share via
Copy link
Powered by Social Snap