Ovakav govor tijela umanjuje šanse za dobitkom posla

Sasvim shvatljivo je to da ćete se za vrijeme razgovora za posao osjećati nervozno ili nelagodno s obzirom da se radi o prilici koju bi svatko objeručke prihvatio. No, ponekad se kandidati toliko uznemire da na tom razgovoru postaju toliko čudni zbog čega i izgube priliku za radnim mjestom koje bi možda dobili da su se sabrali. Da vam se ne bi dogodila ista stvar, doznajte što ne smijete raditi i kako se ne bi trebali ponašati za vrijeme intervjua s potencijalnim poslodavcem.

Razgovori za posao često su najstresnije situacije s kojima se susrećete jer o istima ovisi vaša budućnost. Stoga je sasvim logično da se pred sami intervju kao i za vrijeme istoga osjećate nervozno i uznemireno. Ipak, morate shvatiti da ne smijete dopustiti to da vam trema upropasti priliku da se maknete sa zavoda za zapošljavanje. Stoga pročitajte nekoliko savjeta o tome kako se trebate ponašati pred potencijalnim poslodavcima.

Evo kakvu odjeću trebate nositi na razgovor za posao

Podrhtavanje

Nesigurnost i nervoza svakako su stvari na koje poslodavci obraćaju pažnju u znatnijoj mjeri, a znakovi koji upućuju na to da se tako osjećate svakako su podrhtavanje glasa, trzanje nogu ili drhtanje ruku. Ako već ne možete kontrolorati tu pojavu, onda uzmite olovku u ruke i pokušajte na taj način smanjiti nervozu. No pripazite da ne pođete istom pretjerano mahati i da vam ne ispada iz ruku, jer ćete samo pogoršati situaciju.

Mucanje i nerazgovijetno pričanje

Jedna od najgorih stvari koje vam se mogu dogoditi jest ta da zbog nervoze pođete zamuckivati te da za vrijeme razgovora za posao ne uspijete sročiti smislenu rečenicu. Na prvu će poslodavci imati razumijevanja jer je i njima jasno da ste pod stresom, ali nastavite li u tom tonu cijeli razgovor, izgubit ćete njihovu naklonost. Osim izbjegavanja mucanja, bilo bi poželjno i da razgovijetno izgovarate riječi, što ćete najbolje postići prethodnim vježbanjem.

Ovako ćete definitivno sami sebe eliminirati na razgovoru za posao

Pretjerano znojenje

Na izlučivanje znoja ne možete direktno utjecati, no ako ste tome skloniji po prirodi, što je još naglašenije kad ste pod pritiskom, imajte uz sebe maramice kojima ćete obrisati kapljice koje vam se nakupljaju po licu. Također u takvim situacijama morate misliti na odjeću koju nosite, stoga je svakako bolje obući tamnije košulje ili majice na kojima lokve ispod pazuha neće biti toliko vidljive.

Mahanje i prebrzo pričanje

Mnogi ljudi imaju urođeno u sebi da prilikom razgovora mašu rukama na sve strane, no u očima poslodavaca to će izgledati kao da ste previše živčani. Isti dojam ćete ostaviti i ako budete prebzo i previše pričali. Najbolje vam je zamoliti prijatelje ili člana obitelji da odglumite intervju za posao da biste navježbali kako se trebate ponašati na pravom razgovoru.

Odgovori