Pretraga

Ovako izgleda razred iz pakla: Učenici nastavnika gađaju narančama, maltretiranje navodno traje mjesecima

A- A+

Uistinu teški prizori razredne atmosfere stižu iz Srednje škole Arboretum Opeka u Marčanu, naselju u okolici Varaždina. Na snimci, koju možete pregledati ovdje, se vidi kako se učenici, usred školskog sata, glasno smiju, lupaju i ometaju profesora, a u nekom trenutku počinju ga gađati pernicama, narančama i zapravo svime što im dođe pod ruku. Ravnateljica škole o tome do današnjeg upita novinara ništa nije znala, pišu 24sata.

Nastavnik kroz prozor baca stvari kojima su ga učenici gađali
Foto: Youtube screenshot

Lupanje i psovke, vrijeđanje i gađanja nastavnika tužna su, ali realna slika razredne atmosfere u Srednjoj školi Arboretum Opeka. Dokazuje to videosnimka objavljena na Youtubeu.

‘Izazivali su ga dok nije poludio’

Lupanjem, glasnom bukom, vrijeđanjem pa čak i gađanjem pernicama, voćem i bilo čime što im je bilo pri ruci. Nastavnik na snimci, unatoč buci, dovikivanju i gađanju, pokušava ostati smiren, no u jednom trenutku mu popuštaju živci i uzima predmete kojima su ga učenici gađali te ih baca kroz prozor van, pišu 24sata.

– Izazivali su ga dok nije poludio, napisao je mladić uz objavljenu snimku na Youtubeu.

Čitateljica portala novinarima je rekla kako škola o navedenome nije obaviještena, unatoč činjenici da učenici nastavnika maltretiraju, više manje, svakodnevno.

Ravnateljica škole: ‘Užasnuta sam jer nisam znala za to’

Novinari portala odmah su kontaktirali ranvateljicu škole Rajku Tršinski koja im je rekla kako, sve do upita novinara, o tom slučaju nije ništa znala, dodajući kako se radi o učenicima koji su se školovali za kuhare.

– Pojma nisam imala do ujutro, kada su novinari zatražili izjavu. Užasnuta sam jer nisam znala za to. Pomalo sam i ljuta na kolegu jer me nije obavijestio o problemima s učenicima i što je sve to trpio. U školi imamo i osobu koja štiti dostojanstvo zaposlenika. Nestašluka u školama uvijek ima. U takvim situacijama pozivamo učenike i roditelje pa bi se učenici ispričali. Trenutno ne mogu ništa učiniti, jer je učenik o kojem je riječ i koji je navodno to stavio na internet, bio maturant ove godine. Njega više nema u školi. S kolegom ću razgovarati kroz koji dan kada dođe u školu, a o tome ćemo raspraviti i na nastavničkom vijeću koje će biti kroz tjedan dana, rekla je za 24sata ravnateljica Tršinski.

Dodatno je napomenula kako bi voljela da je o svemu bila prije obaviještena budući da je mogla već ranije poduzeti potrebne mjere.

Novinari 24sata snimku su poslali Ministarstvu znanosti i obrazovanja, usput zatraživši komentar ministrice Blaženke Divjak. Iz Ministarstva su im odgovorili kako su zatražili hitno očitovanje Škole, a snimku su proslijedili i prosvjetnoj inspekciji.

Videosnimku možete pregledati na sljedećoj poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap