Pretraga

Ovako izgledaju učionice u Obrovcu nakon poplave: Ravnatelj otkrio kada će učenici natrag na nastavu

A- A+

Nakon što je uslijed obilne  kiše i izlijevanja rijeke Zrmanje došlo do poplave u Obrovcu, gdje su poplavljene srednja i osnovna škola, voda se danas povukla. Ali, za sobom je ostavila ogromnu štetu, posebice u Srednjoj školi Obrovac gdje su stradale učionice i prostorije u prizemlju. Danas su mještani, učenici, ali i bivši učenici cijeli dan u školi uklanjali laminat. Ravnatelj nam je rekao kako će se srednjoškolci sigurno vratiti na nastavu u ponedjeljak ići tjedan.

podignuti parket u učionicama srednje škole obrovac nakon poplave

Foto: Srednja škola Obrovac

‘Srce mi je puno’, rekao nam je ravnatelj Srednje škole Obrovac, Jurica Ćurko nakon što su mještani, učenici, ali i bivši učenici danas cijeli dan uklanjali laminat nakon što se povukla voda od poplave. Podsjetimo, tijekom vikenda je uslijed obilne kiše došlo do izlijevanja rijeke Zrmanje koja je poplavila Obrovac te osnovnu i srednju školu pa je od ponedjeljka nastava otkazana.

– Šteta je velika, ne mogu sada reći točan iznos, ali stradalo je pet učionica, informatička učionica, zbornica, računovodstvo i još neke prostorije. Možemo reći da je poplavljena 1/4 škole, rekao nam je ravnatelj Ćurko.

‘Potrebno je sve dezinficirati jer je poplava donijela i fekalije iz septičkih jama’

Iako je prognoza najavila još obilne kiše tijekom ovog tjedna, voda se iz Obrovca još jutro počela povlačiti, ali za sobom je ostavila veliku materijalnu štetu u srednjoj školi koju je sada potrebno sanirati.

– Maloprije smo uključiti struju u školi, ali potrebno je sve prvo očistiti, odnosno dezinficirati jer je poplava donijela i fekalije iz septičkih jama. Učenici se idući tjedan, znači u ponedjeljak 22. svibnja sigurno vraćaju u klupe, ali pokušat ćemo se na nastavu vratiti već pred kraj ovog tjedna, no to još nije sigurno. Želimo ovu školsku godinu privesti kraju bez da moramo raditi i vikendima zbog nadoknada, ispričao nam je ravnatelj Srednje škole Obrovac.

Izdvojeni članak
poplavljena učionica i hodnik u srednjoj školi obrovac, voda prelazi sjedala stolica u školskim klupama

Poplavljene škole u Obrovcu: Do jedne se uopće ne može doći, nastave nema do daljnjeg

Velike poplave u Gračacu i Hrvatskoj Kostajnici, ali škole nisu objavile da nema nastave

Nakon Obrovca, velike poplave i u Gračacu, no za sada nije objavljeno da je stradala škola, već samo oko 60 kuća iz kojih su stanovnici evakuirani. Izvanredno stanje proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici gdje je vodostaj Une je u 15 sati dosegao 450 centimetara te se izlila iz korita i poplavila grad i ulice, ali ni tamo škole nisu objavile da je nastava odgođena.

Copy link
Powered by Social Snap