Pretraga

Ovako je Trg bana Jelačića izgledao 10 minuta prije prosvjeda na kojem se okupilo 20 tisuća ljudi

A- A+

Jučerašnji prosvjed za podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi u originalnom obliku, u Zagrebu je okupio više od 20 tisuća građanki i građana. Impresivne fotografije punog Trga bana Jelačića i Trga kralja Tomislava danas su hit na društvenim mrežama, no samo 10 minuta prije početka prosvjeda, Trg bana Jelačića bio je – doslovno prazan.

Trg 17:50 Foto:Dora Kršul|srednja.hr

Dvadeset minuta prije početka jučerašnjeg prosvjeda u znak podrške reformi obrazovanja, na Zagreb se spustila jaka kiša praćena grmljavinom, a u naletima smo svjedočili i tuči na Trgu bana Jelačića. Iako je dio okupljenih građana stajao u natkrivenim prolazima na Trgu, samo 10 minuta prije zakazanog početka prosvjeda, Trg bana Jelačića zlokobno je zjapio prazan.

U narednih 10 do 15 minuta, vrijeme se ipak smilovalo prosvjednicima, kiša je prestala, a Trg se nevjerojatnom brzinom ispunio ljudima. Prema policijskim procjenama, u konačnici se u Zagrebu okupilo više od 20 tisuća, a fotografije ispunjenog Tomislavca najbolje govore o jučerašnjoj posjećenosti prosvjeda.

foto: Duje Kovačević|srednja.hr

Ovako je Trg bana Jelačića izgledao 10 minuta prije prosvjeda na kojem se okupilo 20 tisuća ljudi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap