Pretraga

Ove ste kvizove najviše puta rješavali u 2017. godini

A- A+

Da su Hrvati jedna od najzaluđenijih nacija kada je riječ o kvizovima, svjedoči podatak da smo na Europskom kviz prvenstvu, koje je u studenom prošle godine održano u Zagrebu, imali poslije Engleza najviše predstavnika na natjecanju. Velik interes za kvizove među Hrvatima, potvrđuje i činjenica da ste u 2017. godini, preko 705.000 puta kliknuli na našu rubriku Kvizovi.

Izdvojeni članak

Ovih ste deset kvizova najčešće rješavali u 2016. godini

Tomu su svakako pridonijela i brojna značajna imena domaće scene, koja su sastavila svoje kvizove. Primjerice dopredsjednik Hrvatskog kviz saveza Dejan Cerovec, tajnica HKS-a Petra Lypolt, jake mlade snage Neven Milijaš i Filip Ratković  te profesor matematike i istaknuti kvizaš iz Zagreba Domagoj Šesto.

Ipak kviz koji ste najviše puta rješavali u 2017. je ‘Raskrižja na vozačkom ispitu’ , koja ste kliknuli čak 17.160 puta u prethodnoj godini. S obzirom na velika poskupljenja koja su se dogodila u autoškolama od prvog siječnja, možda potencijalnim budućim vozačima jedino preostane da klikću na kvizove prometne tematike, umjesto polaganja testova i ispita vožnje.

Kada je riječ o prometnim kvizovima, dobre rezultate su postigla i ‘Raskrižja na vozačkom ispitu 2’, koje ste kliknuli oko 6.200 puta, ‘Raskrižja na vozačkom ispitu 3’ s oko 2.400 klikova, ‘Prometni znakovi na vozačkom ispitu’ s oko 2.300 otvaranja te četvrti kviz iz serije ‘Raskrižja na vozačkom ispitu’ s nešto preko 2.000 klikova.

Kvizaši vole gramatiku

Ono što možemo izvući kao opći zaključak o kvizaškim navikama naših sljedbenika je da vole gramatička pitanja.

Tako je drugi najklikaniji kviz u 2017. ‘Riješite opći kviz iz hrvatskog jezika temeljen na pitanjima s državne mature’, koji ste otvorili preko 12.600 puta.

I treći i četvrti kviz po broju klikova su oni u kojima se provjerava gramatika. ‘Provjerite razlikujete li č i ć’ ima nešto više od 9.400 otvaranja, a ‘Izaberite ije ili je’ preko 9.100.

Petorku zaključuje kviz koji nam je napravila lovkinja iz Potjere Morana Zibar. ‘[KVIZ MAHERICA] ‘Opaka’ lovkinja iz Potjere Morana Zibar sastavila je kviz za vas’ rješavan je nešto više od 7.500 puta.

Kvizove državne mature ste rješavali preko 133.500 puta

Kvizovi koji uključuju pitanja s državne mature uživaju veliku popularnost na portalu srednja.hr, o čemu svjedoči i prije navedeni podatak da se drugi najklikaniji kviz u 2017. tiče upravo pitanja s mature.

Ukupno 133.500 puta ste otvarali kvizove državne mature, a uz  ‘Riješite opći kviz iz hrvatskog jezika temeljen na pitanjima s državne mature’, najpopularniji su bili ‘Koliko dobro znate Hrvatski jezik?’ te ‘Književnost: Poveži lik s djelom’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap