Pretraga

Ove tvrtke su najbolji poslodavci

A- A+

Mnogi u procesu traženja posla maštaju o idealnom radnom mjestu, a vjerojatno u glavi imaju i tvrtku u kojoj bi najradije radili. LinkedIn je napravio novu globalnu studiju, u kojoj je prokazao Google, Apple i Microsoft kao najbolje poslodavce. To i nije neko iznenađenje, no među prvih dvadeset našlo se još kompanija.

Da možete birati, gdje biste najradije radili? Većina vas vjerojatno automatski može dati odgovor na to pitanje. Kako bi saznali koje su to najželjenije tvrtke za posao, LinkedIn je napravio globalno mjerenje, nakon kojeg se zna kojih su 20 kompanija najbolji poslodavci.

Izdvojeni članak

Zlatni indeks: Studenti ocjenjuju najbolje tvrtke

Google, Apple i Microsoft vodeći

Nije iznenađenje što su Google, Apple i Microsoft zauzeli vodeće pozicije na ovoj ljestvici. Kako bi istražili koji su to najbolji poslodavci, stručnjaci društvene mreže LinkedIn analizirali su 15 milijardi interakcija provedenih na stranici u posljednjih godinu dana, piše Forbes. Prvih sedam mjesta na ljestvici zauzele su kompanije povezane s internetom ili tehničkim znanostima, što i nije čudno za današnja vremena. Najuspješnijima su se pokazali već spomenuti Google, Apple i Microsoft, a slijede ih Facebook, Unilever, General Electric, PepsiCo, Procter&Gamble, McKinsey&Co. i Coca Cola na desetom mjestu.

Izdvojeni članak

Deset kompanija koje su vlasnici svega na svijetu

Nike, Nestle i Shell također pokazali dobre rezultate

Na 11. mjesto smjestio se Disney, kao kompanija zabavne industrije, a iza njega stoji Nike. Među prvih dvadeset našle su se i kompanije Shell, Twitter, Boston Consulting Group, Ogilvy, Accenture i Nestle.

Ovo je istraživanje na LinkedInu dobar pokazatelj kompanijama kako njihov brend stoji na ovoj društvenoj mreži putem koje se kreiraju poslovni kontatki i pronalazi zaposlenje.