Pretraga

Ovi će učenici predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem informatičkom natjecanju na svijetu

A- A+

Nakon zlata i bronce u srednjoeuropskoj konkurenciji, naši srednjoškolci putuju u Rusiju gdje će predstavljati Hrvatsku na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, najprestižnijem natjecanju u informatici za učenike. U Kazanu, jednom od najvećih gradova Ruske Federacije, nastupit će čak troje đaka zagrebačkog MIOC-a  te učenik Prve gimnazije Varaždin.

Marin Kišić, Domagoj Bradač, Vilim Lendvaj i Josip Kelava| foto: Hrvatski savez informatičara

Hrvatske boje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi branit će Adrian Beker, Domagoj Bradač i Vilim Lendvaj iz XV. gimnazije u Zagrebu te Marin Kišić iz Prve gimnazije Varaždin. U Kazanu će se od 12. do 19. kolovoza natjecati protiv najboljih mladih informatičara iz cijelog svijeta.

Izdvojeni članak

Učenici MIOC-a rasturili na državnom iz matematike

Tri člana ekipe prvi puta sudjeluju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

– Pripremamo se cijele godine, a intenzivno zadnjih nekoliko tjedana. Mislim da možemo imati dobar rezultat iako su tri člana ekipe prvi puta na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, kaže nam maturant MIOC-a Domagoj Bradač, koji je u prošloj školskoj godini kroz vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima zaslužio čak osam Oskara znanja.

Domagoj je na prošlogodišnjoj ‘informatičkoj olimpijadi’ pojedinačno osvojio srebro pa se nada da bi mogao napraviti još jedan korak naprijed i svrstati se među najbolje iz cijelog svijeta.

Izdvojeni članak

Python je najpopularniji programski jezik u hrvatskim srednjim školama

Mjesto u reprezentaciji dobivaju najbolji s Hrvatske informatičke olimpijade

– Najbolji su Kinezi, Amerikanci, Poljaci, Rusi, Koreanci i Japanci. Rekao bih da su u prosjeku jači, ali sigurno se može dogoditi da netko od nas individualno bude bolji, objašnjava Domagoj.

Maturant iz MIOC-a najiskusniji je član naše reprezentacije. Osim u informatici, izvrstan je i u ostalim predmetima pa je ove godine s kolegom Adrianom Bekerom nastupio i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, gdje su osvojili brončane medalje, dok je Vilim Lendvaj iskustvo skupljao na natjecanju iz programiranja u SAD-u.

Hrvatska na ‘informatičkoj olimpijadi’ samostalno nastupa od 1993. godine. Do sada je u toj snažnoj konkurenciji šest naših učenika osvojilo zlato, a prošle godine hrvatski su mladi informatičari osvojili tri srebra i broncu. Domagoj, Vilim, Adrian i Marin su mjesto u reprezentaciji koja putuje u Kazan zaslužili kroz vrhunske rezultate na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi.

Ovi će učenici predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem informatičkom natjecanju na svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap