Pretraga

Ovi će vam znakovi otkriti ako imate problema s alkoholom

A- A+

Ako si druženje s prijateljima ili izlaske vikendom ne možete zamisliti bez alkohola, a počeli ste izbjegavati ‘dosadna’ događanja koja ne uključuju opijanje znači da ste već razvili ovisnost o etanolu. Posljedice na koje upozoravaju stručnjaci vrlo su ozbiljne, a i sami lako možemo postati svjesni teškoča s prijateljima i okolinom na koje se doktori rijetko osvrću. Što je dulji period kontinuiranog alkoholiziranja problemi postaju sve veći, a rješenja sve udaljenija.

www.tribunact.com

Konzumiranje alkohola pri svakom izlasku, druženju i zabavljanju dokazuje da se bez promila u krvi ne znate zabavljati te da imate problem koji bi bilo dobro što prije riješiti. Osim što je redovito opijanje prilično skup sport, jutarnje mučnine i glavobolje znakovi su koje vam tijelo pokazuje kako vam tekućine koje ste pili zapravo uopće ne odgovaraju. Zabrane prodaje alkohola maloljetnicima ne znaće da je ta tekućina dobra za starije pa se s posljedicama dugoročnog opijanja i češće moraju nositi oni kojima je alkoholo dozvoljen.

Izdvojeni članak

Maloljetnice u Hrvatskoj sve češće piju alkohol, a konzumacija teških droga je u padu

Ako se ne možete zabaviti trijezni znači da ste ovisni ili kukavica

Kada primijetite da su vam svi društveni događaji u kojima sudjelujete povezani s napijanjem te su vam izlasci i zabava bez etanola nezamislivi možete biti sigurni da ste stvorili barem psihičku ovisnost.

Iako se čini kako se baš svi drugi također zabavljaju samo kada su pijani ili pak nadrogirani, to vjerojatno nije niti približno točno, a osim toga, to nije dovoljno dobro opravdanje za redovito uništavanje mozga i ostatka tijela.

Utjecaj alkohola dugoročno loše utječe i na našu okolinu

Podcjenjivanje njegovog utjecaja na vas i vašu okolinu česta je pogreška ljudi koji imaju problema sa šarenim i manje šarenim pićima koja teku iz pipa iza šanka.

Pijane večeri prekinule su bezbroj prijateljstva, a glavni je problem što sudionici takvih ružnih svađa i rasprava zaborave na to da su pod utjecajem supstanci koji otežavaju racionalno prosuđivanje. Pri tome je važno istaknuti kako višak promila ne može opravdati bilo koji postupak,jer smo se sami doveli u takvo stanje poljuljanog razmišljanja i sami moramo snositi posljedice svojeg ponašanja.

Ako pijani izgubimo mobitel ili novčanik možda će nam i roditelji nakon prodika ipak kupiti novi, ali ako razbijemo sebi ili nekome drugome glavu te prekinemo prijateljstvo ili vezu, puno ćemo teže popraviti nastalu štetu.

Kada počnete opravdavati svog najboljeg tekućeg prijatelja, koji nas za razliku od drugih nikada nije izdao, a razloge za probleme pokušavamo pronaći u svemu drugome osim u praznoj boci, krajnji je trenutak da stanete na loptu i malo si razmislite.

Izdvojeni članak

Što se sve događa u tijelu ako ste istovremeno konzumirali marihuanu i alkohol

Jutarnji mamurluci postaju sve gori

Redovita konzumacija alkohola, osim što povećava količinu koju je potrebno popiti za postizanje željenog efekta, pogoršava i jutarnje mamurluke.

Iako se ljudsko tijelo donekle prilagođava njegovom utjecaju, sve veća količina znači i sve veći broj promila. Iako nam se možda čini da smo manje pijani od jedne litre vina, nego li smo se osjećali kada smo tek počeli trenirati ovaj nezdravi sport, trujemo se jednako bez obzira koliko iskustva i treninga imali, a zbog sve veće količine koju možemo popit jutra postaju sve teža, a reakcije našeg tijela sve strože i opasnije.

Izdvojeni članak

Maloljetnici uhvaćeni u prekršaju alkoholiziranja u parkovima: ‘Više neću piti’

Uz navedene probleme javljaju se i ozbiljna oštećenja organizma

Navedena tekućina zbog spomenutog otrova u sebi mijenja naše ponašanje i razmišljanje, ali i fizički izgled. Podočnjaci i iscrpljenost samo su neke od kratkoročnih posljedica, a kod redovitog alkoholiziranja javljaju se i ozbiljni problemi kao što su oštećenja na mozgu i srcu ili ciroza jetre.

Nastradati može i libido kod muškaraca te plodnost kod žena, a i naš se vanjski izgled narušava nakon dužeg vremena pretjerivanja pa zbog toga postajemo sve manje privlačni. Više o posljedicama možete pročitati na stranici meanshealth.com.

Copy link
Powered by Social Snap