Pretraga

Ovi znakovi pokazuju da ste zaljubljene u ‘najboljeg prijatelja’

A- A+

Različita su mišljenja i iskustva ljudi, kada je riječ o muško-ženskim prijateljstvima. Međutim što god mislili o tome, svjedoci smo da su ona katkada moguća, ali i s druge strane da nerijetko ne ostanu samo na tome. U tekstu donosimo pet znakova, koji upućuju na to da je vaš odnos s najboljim prijateljem, prerastao u nešto više.

Muško-ženska prijateljstva često se izlažu kojekakvim preispitivanjima, a sve češće se njima bavi i znanost. Tako je prošle godine američki psiholog Adrian F. Ward proveo analizu, koja je pokazala da je ‘platonsko-prijateljski’ odnos među pripadnicima različitih spolova zapravo mit. Ipak, nailazimo u svojoj okolini na raznospolna prijateljstva, koja se uistinu ne temelje na romantičnim emocijama. No, katkada pak muško-ženska druženja završe i ljubavnom vezom. U tekstu donosimo pet znakova, koji ukazuju na to da ste se zapravo zaljubili u svoju/ga najboljeg prijatelja.

Izdvojeni članak

Znanost dokazala: Muško – ženska prijateljstva su mit!

Njegova djevojka vam se nimalo ne sviđa

Vaš najbolji frend je našao novu djevojku pa vas je odlučio upoznati. Međutim vama ne da se ne sviđa njegova odabranica, nego ste osuli čitavu paljbu kritika na nju.

Naravno loš ljubavni odabir može se dogoditi svakome, ali ako ste se u potpunosti uzrujali zbog djevojke vašeg najboljeg prijatelja, koju ste upoznali samo na pet minuta, možda nije problem u njoj, nego u vašim osjećajima, koji su izašli iz prijateljskih okvira. Ako uz to sve češće kritizirate bilo koju djevojku za koju iskaže komplimente, vrijeme je za preispitivanje odnosa.

Casual i sređena varijanta za pića

Kada izlazite na piće s prijateljicama, opušteno ste odjeveni pa vam čak nije stran pojam ni trenirka, tenisice, nenašminkanost u vrijeme najveće gužve u gradu.

No ako idete na piće s ‘prijateljem’, svaka dlaka kose na svome je mjestu, spremanje traje 20 minuta duže, mijenjate više puta kombinaciju odjeće koju ćete obući. Ponovno razlozi da razmislite što zapravo želite od tog odnosa.

Izdvojeni članak

Savjeti za muško – ženska prijateljstva

A gdje je ona?

Ovdje se radi o učestalosti vašeg viđanja. Toliko ste se intenzivno počeli družiti sa svojom najboljom prijateljicom da su sada vaše druge bliske osobe iznenađene kada se ona na tulumu, izlasku i sličnome ne pojavi s vama.

Nije rijedak slučaj da se prijatelji viđaju svakodnevno, osobito kada ih vezuje zajednička aktivnost poput škole, fakulteta ili treninga.

Međutim, ako su osobe koje površno poznajete počele primjećivati da ste uvijek u društvu najbolje frendice, alarmna lampica bi se trebala upaliti.

Izdvojeni članak

Muško – ženske navike

Upućeni ste u svaku pojedinost njenog života

Prijateljstvo se toliko intenziviralo da u tančine poznajete njen raspored tjednih aktivnosti, znate za najnoviju obiteljsku dramu koja joj se dogodila, omiljeno i omraženo jelo, a istovremeno ona se bez ustezanja prešetava po vašem stanu. To čak više ne iznenađuje ni vaše roditelje.

Razmislite, koliko znate o drugim svojim prijateljima te koje im svoje intimne stvari povjeravate. Možda vam to da neke odgovore.

I napokon niste s njime na kavi, ali vam je svejedno u mislima

Nakon što ste desetak dana zanemarili sve svoje ženske prijateljice, napokon ste odlučili s njima otići na piće. No što se događa. Vi ne prestajete govoriti o njemu. Toliko ste opčinjeni ‘najboljim prijateljem’ da niste svjesni, koliko ga često spominjete.

No, kako vaše prijateljice jesu, pitaju vas ‘jeste li zaljubljeni u njega?’ na što vi ne želite, ne možete i nećete sakriti osmijeh, koji vas odaje dok izgovarate ‘da ste samo prijatelji’. Iz svega priloženog, vjerojatno ste više od toga pa bi bilo dobro da si to što prije priznate.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap