Pretraga

Ovih 10 srednjih škola u Varaždinskoj županiji upisuju najbolji učenici

A- A+

Na web stranici Upisi.hr objavljen je popis svih hrvatskih srednjih škola te prosječni broj bodova upisanih u program. Na istom popisu vidljiv je i najmanji broj bodova upisanog u program, tako da bivši osmaši mogu vidjeti imaju li i oni šanse upasti u željenu školu. Donosimo 10 škola u Varaždinskoj županiji koje upisuju najbolji učenici.

foto:Facebook: Prva gimnazija Varaždin

Izdvojeni članak

Nećete vjerovati u čemu su se maturanti Medicinske škole Varaždin dovezli na proslavu mature!

Prema bodovima osmaša koje ju upisuju, daleko najbolja škola u Varaždinskoj županiji je Prva gimnazija Varaždin. Među deset programa koje upisju najbolji učenici, čak ih je četiri iz ove škole.

Najbolji učenici u Varaždinskoj županiji upisuju opću gimnaziju u Prvoj gimnaziji Varaždin, a na upis dolaze s prosječno 77,80 bodova. Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u istoj školi u prosjeku se upisuje s 77,80 bodova, a jezičnu s 75,87 bodova. Ova škola nudi i program opće gimnazije sa skupinom predmeta na stranom jeziku. Ovaj program upisuje se s prosječno 73,64 boda. 

Puno lošija nije ni Druga gimnazija Varaždin, čija se opća gimnazija upisuje s prosječno 76,90 bodova.  Među najboljih deset, dva programa ima i Medicinska škola Varaždin, i to farmaceutski tehničar sa 76,04 boda i medicinske sestre/tehničare opće njege s 73,65 bodova. 

Na upis u tehničku gimnaziju Elektrostrojarske škole Varaždin u prosjeku se dolazilo s 75,44 boda. Jedina škola u županiji koja nije u Varaždinu, a ulazi u najboljih deset je  opća gimnazija Srednje škole Ivanec s 73,12 bodova. 

Usput, najmanji broj bodova s kojim se netko upisao u srednju školu u ovoj županiji prošle godine je 21,84, a učenik je upisan u program za instalatera kućnih instalacija Srednje škole Ivanec. Najveći broj bodova, 82, imao je učenik ili učenica upisan u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Prve gimnazije Varaždin.

Izdvojeni članak

Nećete vjerovati u čemu su se maturanti Medicinske škole Varaždin dovezli na proslavu mature!

Ukupni poredak

1. Prva gimnazija Varaždin – opća gimnazija – 78,80

2. Prva gimnazija Varaždin – prirodoslovno – matematička gimnazija – 77,80

3. Druga gimnazija Varaždin – opća gimnazija – 76,90

4. Medicinska škola Varaždin – farmaceutski tehničar – 76,04

5. Prva gimnazija Varaždin – jezična gimnazija – 75,87

6. Elektrostrojarska škola Varaždin – tehnička gimnazija – 75,44

7. Gospodarska škola Varaždin – turistička gimnazija – 74,24

8 Medicinska škola Varaždin – medicinska sestra/tehničar opće njege – 73,65

9. Prva gimnazija Varaždin – opća gimnazija sa skupinom na stranom jeziku – 73,64

10. Srednja škola Ivanec – opća gimnazija – 73,12

Ovih 10 srednjih škola u Varaždinskoj županiji upisuju najbolji učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap