Pretraga

Ovih ste deset kvizova najčešće rješavali u 2016. godini

A- A+

Devet dana prije kraja 2016. godine, možemo konstatirati da je ionako veliki interes za kvizove na portalu srednja.hr, dodatno narastao u tekućoj godini. Na kraju 2015. su nam podaci Google Analyticsa pokazivali oko 600.000 ulazaka u rubriku Kvizovi, dok smo u ovoj već zabilježili preko 680.000, tako da će do kraja godine sigurno biti debelo ‘prešišana’ i granica 700.000.

Tome je svakako pridonijela i Facebook stranica Kvizovi opće kulture, koju smo tijekom veljače pokrenuli, kako bismo svim ljubiteljima enigmatike pružili specijalizirani sadržaj takve vrste. Preko 9.000 vas koji pratite navedenu stranicu, dokaz je da je nedostajala takva jedna niša za kvizomane. 

Izdvojeni članak

Deset kvizova koji su najčešće rješavani u 2015. godini

Inače, za one koji nisu upratili Kvizove opće kulture, tamo objavljujemo
kvizove sa srednja.hr, ali i nekih drugih portala, kao i kvizove koji se odigravaju u raznim pubovima diljem Hrvatske. Zatim mozgalice, pitalice, rebuse, zadatke, te zanimljive činjenice
iz različitih oblasti.

Radi svega toga, odlučili smo još jednom podijeliti s vama deset najčešće rješavanih kvizova u 2016. godini i tako vam dati priliku da se okušate u poznavanju opće kulture kroz pojedina područja.

Uz to smo izdvojili pet kvizova državne mature, koje je najviše vas otvorilo u godini na izmaku, kao i tri najčešće rješavana prometna kviza.

Preferirate geografiju i Potjeru

Analizirali smo podatke prema područjima opće kulture te su nam oni otkrili da najviše interesa imate za izradu kvizova na temu geografije.

Ipak uvjerljivo najviše ulaza u 2016., zabilježio je kviz ‘Jesi li dostojan hrvatskog državljanstva? Riješi kviz i saznaj!’. Njega ste otvorili oko 21.000 puta.

Slijedi ga kviz Glavni gradovi Europe, s duplo manje otvaranja, ali ipak kao pokazatelj navedenog interesa za zemljopis. 

Prošle godine je najviše puta rješavan kviz ‘Riješite pitanja iz Potjere u kojoj je osvojeno rekordnih 250 tisuća kuna’. Ove godine pripalo mu je treće mjesto, a da ste redovni pratitelji i zaljubljenici u Potjeru, svjedoči podatak da je još nekoliko kvizova iz top 10, vezano za taj televizijski kviz.

Tako je četvrti po redu kviz s najviše otvaranja u 2016. ‘Odgovorite na brzopotezna pitanja iz rekordne epizode Potjere’.

Preostalih šest unutar top 10 su:

Drugi najveći grad pojedine europske zemlje

Student iz Šibenika odgovrio na rekordnih 12 pitanja u brzoj minuti na Potjeri

[KVIZ MAHER] Riješite kviz maturanta iz Slavonskog Broda, koji je osvojio 100.000 kuna u Potjeri

Smjesti zemlju na kontinent na kojem se nalazi

[KVIZ MAHERICA] ‘Opaka’ lovkinja iz Potjere Morana Zibar sastavila je kviz za vas

Koliko stanovnika ima pojedina država svijeta

Unutar top 10 možete uočiti i dva kviza iz nove rubrike Kviz maher/ica, unutar koje dajemo priliku vanjskim suradnicima da sastave svoj kviz za vas.

Raskrižja na vozačkom ispitu na prvom mjestu uopće

Obzirom da su kvizovi državne mature i za prometni ispit suviše specijalizirani, odlučili smo ih izdvojiti iz konkurencije općih kvizova.

Ipak, svakako valja naglasiti da su ‘Raskrižja na vozačkom ispitu’ s gotovo 24.000 otvaranja najklikaniji kviz u ovoj godini!

Unutar rubrike Prometni ispit i ostala dva najpopularnija kviza su praktički iste tematike, samo s drugačijim situacijama – ‘Raskrižja na vozačkom ispitu 2’ te ‘Raskrižja na vozačkom ispitu 3’.

Kvizove državne mature slažemo na temelju pitanja, koja su se pojavljivala na njoj. Podijeljeni su po predemtima pa je tako u 2016. godini daleko najviše (preko 50.000 otvaranja) klikova zabilježio hrvatski jezik A razine.

Upravo iz tog predmeta su dva najčešće otvarana kviza ove rubrike odnosno Književnost: Poveži lik s djelom te ‘Koliko dobro znate hrvatski jezik’.

Treći najpopularniji kviz u rubrici Državna matura bio je iz engleskog jezika B razine – Engleski jezik: Pročitaj tekst i popuni svaku prazninu jednom riječju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap