Pretraga

Ovo je najtraženiji posao u Zagrebu i okolici

A- A+

Najtraženiji posao u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji je stručnjak za web, a trenutno se za ovo zanimanje nudi 47 radnih mjesta. Kada je riječ o teritoriju cijele države najtraženije je radno mjesto konobar, a u spomenutim županijama trenutno se traži 31 djelatnik ovog zanimanja. U tekstu donosimo kakvo je stanje za ostale sektore.

Prema podacima portala MojPosao.hr i Posao.hr najtraženije zanimanje u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji je stručnjak za web. Trenutno se za taj posao nudi 47 radnih mjesta u spomenutim županijama. U tekstu donosimo i druga vrlo tražena zanimanja, temeljem prijava poslodavaca na spomenutim oglasnicima za poslove.

Izdvojeni članak

U ovim sektorima ima najviše otvorenih radnih mjesta

Ugostiteljstvo cvate, a zanimljivo koje je najtraženije uslužno zanimanje

Prije nekoliko smo dana objavili tekst s podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji govore da se na teritoriju države najviše poslova nudi u sektoru pružanja smještaja, priprave i posluživanja hrane, a slični podaci dolaze i s portala MojPosao.hr i Posao.hr.

Naime najtaženije zanimanje na teritoriju države je konobar, a u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji traži se 31 osoba za ovo radno mjesto, kao i 21 kuhar te osam slastičara.

Prodajni sektor pak nudi 13 slobodnih radnih mjesta za prodavače i blagajnike te sedam djelatnika u telefonskoj prodaji i pozivnom centru.

Najtraženije ekonomsko zanimanje je knjigovođa, kojih se traži osam, dok za visokoobrazovane iz područja menadžmenta ima tri slobodna mjesta u Zagrebu i okolici.

Kada je riječ o uslužnim djelatnostima, ljestvicu predvode frizeri, kojih se traži 15, zatim kozmetičari, za koje je raspisano sedam radnih mjesta.

No zanimljivo da se na stranicama HZZ kao najtraženije uslužno zanimanje u Zagrebu i okolici, navodi vatrogasac.

Za ove struke posla u metropoli nema

Kada je riječ o potražnji radnih mjesta u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, za nekolicinu visokoobrazovanih kadrova stanje je vrlo složeno, prema podacima spomenutih internetskih oglasnika za poslove. Tako se trenutno traže tek dva farmaceuta i po jedan zubar i pravnik.

U metropoli trenutno nema posla za profesore, učitelje, novinare i doktore.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Gradu Zagrebu trenutno ima nešto više od 47 tisuća nezaposlenih, po čemu je samo gora Splitsko-dalmatinska županija.

Zagrebačka županija je pak nešto bolja te je apsolutni broj nezaposlenih nešto manji od 20 tisuća.

Ovo je najtraženiji posao u Zagrebu i okolici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap