Pretraga

Ovo je prva gluhoslijepa doktorica znanosti u Hrvatskoj

A- A+

Sanja Tarczay postala je prvom gluhoslijepom doktoricom znanosti u Hrvatskoj. Od rođenja se borila sa svojim hendikepima, ali je uz puno truda na kraju uspjela ostvariti snove. Da cijela stvar bude naglašenija, Sanja je svoju disertaciju obranila na engleskom jeziku.

Foto: Screenshot HTV

‘Popeti se na planinu je prestrašno, ali kada se jednom popneš, pogled je prekrasan.’ Riječima Martina Luthera Kinga, Sanja Tarczay je ukratko pojasnila svoj trnoviti put do uspjeha, ali i slatke plodove koje je na kraju dobila. Naime ona je postala prva gluhoslijepa doktorica znanosti u Hrvatskoj. Da stvar bude zanimljivija, disertaciju je branila na engleskom jeziku, javlja HRT.

Izdvojeni članak

Riječki srednjoškolci u sklopu projekta ‘Doživjeti prstima’ upoznaju svijet slijepih i slabovidnih

Brojne prepreke s kojima se susretala kao osoba s invaliditetom, nisu je pokolebale na putu do cilja.

S puno je motivacije i volje svladavala izazove i stjecala znanja. No kako to često biva, veliki trud se na kraju isplati.

Prije četiri godine Sanja je magistrirala, a u petak je doktorirala pri Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu te se upisala zauvijek u povijest kao prva gluhoslijepa doktorica znanosti u Hrvatskoj.

Dodala je u svome obraćanju medijima da smatra kako ovo mogu postići i druge gluhosplijepe osobe, ali ih samo treba potaknuti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap